lv
4rGRi4plZM2T2lbXEVzkK1wwt9SKuCEL7M0iDyDJ
765772

Aizvadītajā diennaktī pieķerti astoņi dzērājšoferi

Aizvadītajā diennaktī pieķerti astoņi dzērājšoferi

Latvijā aizvadītajā diennaktī par braukšanu reibumā pieķerti astoņi transportlīdzekļu vadītāji, sešiem no kuriem tiks piedzīta automašīnas vērtība, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 152 ceļu satiksmes negadījumi. Satiksmes negadījumos cietuši divi cilvēki.

Tāpat konstatēti 455 administratīvie pārkāpumi, tostarp 143 par ātruma pārkāpšanu.

Pie stūres alkohola vai narkotiku reibumā pieķerti astoņi cilvēki, seši no tiem saucami pie kriminālatbildības.

Transportlīdzeklis tiek konfiscēts, ja īpašnieks to vadījis stiprā alkohola reibumā - virs 1,5 promilēm -, jebkādā narkotisko vielu reibumā vai atteicies pārbaudīt apreibinošo vielu klātbūtni organismā.

Jau ziņots, ka 25.novembrī ir stājušies spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles.

Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, tad no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Iniciatīvai par latviešu valodas pārbaužu atcelšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem savākti vairāk nekā 10 000 paraksti
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti iesniegšanai Saeimā nepieciešamie 10 000 parakstu par ierosinājumu atcelt Imigrācijas likuma grozījumus, kas paredz Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem ar Krievijas un Baltkrievijas pilsonību kārto...
VDD: Krievija un Baltkrievija pret Latviju ilgstoši īsteno dažādas provokācijas

Krievija un tās tuvākā sabiedrotā Baltkrievija pret NATO dalībvalstīm, tostarp Latviju, un to iedzīvotājiem jau ilgstoši īsteno dažādas provokācijas, aģentūrai LETA atzina Valsts drošības dienestā (VDD).

Šogad martā Latvijas policija medijiem izplatīja ...

Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi savām vajadzībām pērk 6 dronus

Valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" par nepilniem 3000 eiro iegādājusies sešus bezpilota gaisa kuģus, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kapitālsabiedrība bija izsludinājusi konkursu par sešu dronu iegādi, kam...



Komentāri