lv
LVZa4txk74JIQPqWgTLesY56yMPCIOmnlTsjyCO4
756814

Rīkos 24 stundu tiešraidi jauniešu izglītošanai par aktuālo ES caur mākslas perspektīvu

Rīkos 24 stundu tiešraidi jauniešu izglītošanai par aktuālo ES caur mākslas perspektīvu

Biedrība "Klubs "Māja" - Jaunatne vienotai Eiropai" ("Klubs "Māja"") rīkos 24 stundu audio un video tiešraidi no 27.decembra plkst.17 līdz 28.decembra plkst.17 par tēmu "Vai māksla var izglābt Eiropu?", iesaistot 11 Eiropas Savienības (ES) jauniešu mērķus, informēja biedrības pārstāvji.

Tiešraides mērķis ir izglītot jauniešus par aktuālo ES caur mākslas perspektīvu.

Pasākuma organizēšanas procesa iesaistās "Kluba "Māja"" vairākas vienības. Galvenais organizators ir vienība "De.ģenerācija", kas ir platforma jauno mākslinieku izaugsmei nacionālā un starptautiskā mērogā.

Palīgorganizatori ir vienība "Rīgas istaba", kas ikdienā pulcē jauniešus no Latvijas, primāri Rīgas, un uzrunā, izglīto, balstoties uz vienības vērtībām, kā arī pasākumu palīdz organizēt "Kluba "Māja"" podkāsts "Kontrasts", kas ir jauniešu izveidots audio saturs, kur raidījuma vadītāji ir jaunieši, kuri sniedz savu perspektīvu par sabiedrībai aktuālām tēmām.

Programmā ietilps dažādas diskusijas, sarunas, intervijas un pat mākslas plenērs uz vietas tiešraidē. Diskusijas būs par tādām tēmām kā "Māksla kā informācijas avots", "Mākslai vajag telpu", "Papildus finansējums mākslai", "Māksla kā protests", "Vai vīriešu dzimums vispār var būt radošs?", "Hobiju un aktivitāšu aktualizēšana darba tirgū", "Kā jaunatnes organizācijas var ar jauniešiem strādāt caur mākslu?", "Kā pelnīt ar savu hobiju?" un citas.

Tiešraidi varēs klausīties ikviens interesents no jebkura pasaules nostūra, jo tā būs pieejama publiski visiem "Facebook". Tās klausīšanās veicinās izpratni par mākslas dažādām nozarēm un palīdzēs izprast jauniešu viedokļus par ar to saistītām tēmām. Tiešraidi varēs vērot "Facebook" lapā "Club "The House"".

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Pēc cenas griestu ieviešanas Krievija varētu samazināt naftas ieguvi par 5-7%

Krievija nākamā gada sākumā varētu samazināt naftas ieguves apjomu par 5-7%, ņemot vērā rietumvalstu noteiktos cenas griestus Krievijas jēlnaftai, piektdien paziņoja vicepremjers Aleksandrs Novaks.

"Nākamā gada sākumā mēs varētu veikt samazinājumu par 5...

Valsts prezidents nākamnedēļ dosies atvaļinājumā

Valsts prezidents Egils Levits nākamnedēļ dosies atvaļinājumā, liecina prezidenta paziņojums.

No 27. decembra līdz 6. janvārim Levits izmantos ikgadējo atvaļinājumu.

Atvaļinājumu prezidents pavadīs Latvijā, neplānojot publisko darba kārtību.

Tomēr nepie...

RTU rektora amatam izvirza trīs kandidātus

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektora amata konkursa nominācijas komisija izskatīšanai RTU padomē ir ieteikusi trīs amata kandidātus, informēja RTU Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja Dita Arāja.

Padome ar pretendentiem iepazīsies līdz 12.janvār...



Komentāri