lv
uLzkSErHRxW70xShesvCpIacIslIoX7rT6dWXoSc
756172

RTU rektora amatam izvirza trīs kandidātus

RTU rektora amatam izvirza trīs kandidātus

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektora amata konkursa nominācijas komisija izskatīšanai RTU padomē ir ieteikusi trīs amata kandidātus, informēja RTU Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja Dita Arāja.

Padome ar pretendentiem iepazīsies līdz 12.janvārim, kad finālistu vārdus darīs zināmus RTU Satversmes sapulcei, kurai, savukārt, pēc kandidātu debatēm ar RTU saimi februārī būs jāievēlē jaunais RTU rektors.

Trīs spēcīgākie rektora amata pretendenti ir izvēlēti no deviņiem, kuri pieteica savas kandidatūras uz RTU rektora amatu rudenī izsludinātajā atklātajā starptautiskajā konkursā.

Kandidātu izvērtēšanas sākotnējā procesā tika iesaistīta personāla atlases kompānija "Eiro personāls", kas nodarbojās ar iespējamo pretendentu meklēšanu. Pēc Latvijas un starptautiskās akadēmiskās vides, RTU un citu Latvijas un ārvalstu universitāšu vadošā personāla, kā arī Latvijas kapitālsabiedrību un uzņēmumu vadības pieredzes izpētes personāla atlases firma RTU rektora konkursam uzrunāja 59 kandidātus, no kuriem konkursā pieteicās seši, bet vēl trīs pieteikumus iesūtīja pēc savas iniciatīvas.

Pretendentu sniegumu sadarbībā ar "Eiro personālu" vērtēja konkursa nominācijas komisija, kurā strādāja RTU darbinieku, studentu un absolventu, RTU padomes, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Ārvalstu investoru padomes pārstāvji.

Pirmajā atlases kārtā tika izvērtēta kandidātu pieteikumu atbilstība konkursa pamatprasībām, uz otro kārtu virzot astoņus kandidātus. Otrajā kārtā kandidāti savu pieredzi demonstrēja daļēji strukturētās intervijās, un uz trešo kārtu tika virzīti pieci pretendenti.

Trešajā kārtā tika izvērtēts pretendentu stratēģiskais redzējums un pieredze, un pēc tās uz nākamo kārtu virzīja trīs kandidātus. Savukārt ceturtajā kārtā nominācijas komisija vērtēja konkursa dalībnieku vadības kompetences un lēma visus trīs pretendentus virzīt izvērtēšanai un intervijām RTU padomē.

Līdz 12.janvārim RTU padomei ir jāizlemj, kurus no pretendentiem ieteikt balsojumam RTU Satversmes sapulcē. Tad arī publiski kļūšot zināmi izvirzīto personu vārdi. Pirms Satversmes sapulces balsojuma padomes izraudzītajiem pretendentiem savs stratēģiskais RTU attīstības redzējums publiskās debatēs būs jādemonstrē RTU struktūrvienībām, kā arī gala diskusijā RTU Satversmes sapulces atklātajā sēdē, kas paredzēta 10.februārī. Pēc pašreizējām iecerēm jaunais RTU rektors jāievēlē līdz 24.februārim.

Ukrainai būs vēl daudz jāpārdzīvo, taču galvenais – uzvarēt. Kijivas apkaimē LTV tiekas ar ukraiņu politologu
Ukrainai būs vēl daudz jāpārdzīvo, taču galvenais ir uzvarēt, tā uzsver Ukrainas politologs Dmitro Levuss. Ar viņu LTV tikās vienā no Kijivas apkaimēm, kur Krievijas iebrukuma pirmajās dienās smagi cieta daudzstāvu nams, kurš tagad jau atjaunots. No Ki...
Gripas izplatība pieņemas spēkā; šosezon miruši 5 sasirgušie
Patlaban esam gripas saslimstības pacēluma sākumā, un prognozes liecina, ka saslimstības izplatība sasniegs vēl lielākus apmērus. Turklāt no visiem cilvēkiem, kas šīs gripas sezonas laikā tikuši hospitalizēti, 64% slimnīcās nogādāti pagājušajā nedēļā.
Kam jāgādā, lai bērns nokļūtu bērnudārzā – vecākiem vai pašvaldībai?
Likvidējot lauku skolas, nereti tiek slēgtas bērnudārza grupiņas. Tā tas šogad noticis Ludzas novada Salnavā un nākamgad notiks Alūksnes novada Jaunannā. Kam jāgādā par to, lai bērns nokļūtu bērnudārzā, – vecākiem vai pašvaldībai?


Komentāri