lv
rcbrplPhfqb8QauuUyC4roUxkNn4mEmLtIgjoOLJ
75467

Apvienība «Perestroika» izdod debijas albumu

Apvienība «Perestroika» izdod debijas albumu

Ārtroka apvienība “Perestroika” izdod savu debijas albumu “Memorial Server”, kas tulkojumā nozīmē “Piemiņas vietne”. Šorīt grupa ciemojās “900 sekundēs”.

“Mēs esam no algoritmiem atkarīgas būtnes, kuru darbības digitālajā telpā saglabājas uzskaitē. Līdz ko kaut kas nokļūst digitālajā telpā, tas paliek mūžīgs un zaudē saikni ar radītāju. Mūsu ēnas paliek kā digitāli rēgi.

Kādreiz aizgājušajiem tika veltītas piemiņas vietas, bet arvien svarīgāku lomu to vietā ieņem piemiņas vietnes,” stāsta mūziķi.

Dziesmu saturs ir veidots par iedomātām perspektīvām, kurās saskatāmas dažādas cilvēces pataloģijas, piemēram, varas struktūru nepilnības, jēgas piešķiršana bezjēdzīgām lietām, bēgšana no realitātes.

Albumā iekļauti trīs iepriekš izdoti singli: “The Great Firewall Of China”, “Soviet Union Playboy”, “Eastern Fashion”.

“Perestroika” (krievu: перестройка — “pārbūve”) ir mūsdienu interpretācija reformai, kura, sasniegusi kritisko masu, kļuva nekontrolējama gadsimtu mijā, ko raksturoja sabiedrības pāreja no represīvu sistēmu kontroles uz neierobežotu pašnoteikšanos. Šis ir muzikāls projekts divu cilvēku izpildījumā – divu pretstatu sadarbībā, kas līdzsvaro realitāti ar tās tiešsaistes spoguļattēlu. “Perestroka” sastāvā ir Rūdolfs Ozols, Leo Novus, Alise Golovacka, Dāvis Mazurenko, Aleksandrs Barons.

Ziemeļkoreja: Raķešu šāviņi bija izmēģinājums uzbrukumam Dienvidkorejai un ASV

Ziemeļkorejas armija pirmdien paziņojusi, ka nesen izšautās raķetes bijušas izmēģinājums iespējamiem uzbrukumiem Dienvidkorejas un ASV mērķiem, piemēram, gaisa spēku bāzēm un operāciju vadības sistēmām.

Pagājušajā nedēļā Ziemeļkoreja izšāva desmitiem ra...

ISW: Kremļa retorikā samazinās izteikumi par kodolieroču izmantošanu
Novembra sākumā Kremlis arvien mazāk savā retorikā piesauc kodolieroču izmatošanas draudus. Tas, iespējams, liecina par Krievijas bruņoto spēku komandieru un citu amatpersonu milzīgo izmaksu, kas Krievijai rastos, izmantojot kodolieročus pret Ukrainu v...
'Al Shabab' teroristi uzbrukuši armijas bāzei Somālijas centrālajā reģionā
Teroristiskā grupējuma "Al-Shabab" kaujinieki pirmdien uzbruka Somālijas militārajai bāzei Galgadūdas reģionā, pavēstīja Aizsardzības ministrija, uz kuru atsaucas "Al Jazeera".


Komentāri