lv
FO4ByJbDOg2AcKCIK9AN6TkTFy3h4qjiX5mEGQDW
739782

Igaunijas režisora Jones animācijas īsfilma turpina cīņu par Oskaru

Igaunijas režisora Jones animācijas īsfilma turpina cīņu par Oskaru

Igaunijas režisora Sandera Jones animācijas īsfilma "Sierra" turpinās cīņu par ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" kategorijā "Labākā animācijas īsfilma".

ASV Kinoakadēmijas mājaslapā publicēts saraksts ar filmām, kas turpina cīņu par "Oskaru".

Kategorijā "Labākās animācijas īsfilma" sacensību turpina 15 no sākotnēji iesniegtās 81 filmas.

Jone ir filmas scenārija autors un režisors. Filma uzvarējusi "AFI Fest", Sanfrancisko un Palmspringsas kinofestivālos. Pavasarī 26.Rīgas Starptautiskajā īsfilmu festivālā "2Annas" tā tika atzīta par labāko Baltijas īsfilmu.

Labākās ārzemju filmas "Oskara" balvu Igaunija pieteica Ove Mustinga filmu "Kalev", kas neturpina ceļu uz balvas saņemšanu. Arī latviešu režisora Viestura Kairiša spēlfilma "Janvāris" neturpina cīņu par "Oskaru" kategorijā "Labākā ārzemju filma".

95."Oskara" nominanti tiks paziņoti 24. janvārī, bet apbalvošanas ceremonija notiks 12. martā.

Laikraksts: Vašingtonā runā par trim Ukrainas kara izbeigšanas modeļiem
ASV administrācijai ir trīs atšķirīgi modeļi tam, kā varētu izskatīties Krievijas-Ukrainas kara noslēgums, un katram no šiem modeļiem prezidenta Džo Baidena administrācijā ir piekritēji, vēsta laikraksts "Washington Post", atsaucoties uz augstu adminis...
Aptieku ērtākai atrašanai mudina izmantot «Aptieku karti»
Tā kā tuvojas svētku brīvdienas, un cilvēkiem var būt vajadzība pēc zālēm laikā, kad ārsti un daļa aptieku nestrādās, Zāļu valsts aģentūra atgādina par tiešsaistes rīku "Aptieku karte".
Kopā ar ukraiņiem - Saeimas deputāti un skolēni gatavo apsveikumus bērniem Ukrainā
Piparkūku smarža, bērnu čalas, Ziemassvētku meldiņi un ukraiņu tautas dziesmas ceturtdien pildīja Saeimas nama apkārtni. Debašu starplaikā tautas kalpi kopā ar Rīgas skolu bērniem radošajā darbnīcā gatavoja garšīgas un veselīgas Ziemassvētku dāvaniņas,...


Komentāri