lv
5c27Xu6KKktgIkuzTngrYcc3AMYpTDu9ubo31HjW
720581

Nākamgad Rīga ar lielkoncertu uzstāsies skotu grupa «Nazareth»

Nākamgad Rīga ar lielkoncertu uzstāsies skotu grupa «Nazareth»

"Arēnā Rīga" nākamā gada 12.aprīlī ar lielkoncertu uzstāsies skotu grupa "Nazareth", informēja uzņēmuma "Balticevents.info" pārstāvis Lеvs Berezins.

Grupa dibināta 1969.gadā ar ģitāristu Maniju Čārltonu, vokālistu Denu Makkafertiju, basģitāristu Pītu Egnū un bundzinieku Darelu Svitu. Šogad mūžībā devās grupas dibinātājs un dziesmu līdzautors Čārltons. Savukārt kopš dibināšanas kolektīva sastāvs ir ticis mainīts.

Pirmie "Nazareth" albumi un kompozīcijas apvienībai zpildīja savā dzimtajā pilsētā Danfermlinā, kur mākslinieki savu mūziku dēvēja par roka, kantrimūzika un Skotijas mūzikas elementu sintēzi.

Kolektīva producenta Rodžera Glovera vadībā "Nazareth" mūzikā sāka dominēt hārdroka motīvi. 1974.gadā izdotais ieraksts "Rampant" (1974), 1975.gadā izdotais albums "Hair Of The Dog" un 1976.gadā klajā nākušais ieraksts "Close Enough For Rock n roll" (1976) atzīti par hārdroka šedevriem.

"Nazareth" Rīgā uzstāsies Eiropas koncerttūres laikā. Šovā skanēs tādas dziesmas ka "Love Hurts", "Dream On", "This Flight Tonight" un daudzi citi populāri skaņdarbi. Biļetes uz koncertu ir pieejamas "Biļešu servisa" kasēs.

Iesaldētie Krievijas 300 miljardi: apsolīti Ukrainai, bet neesoši?
Rietumu politiķu paziņojumi par iesaldētajiem 300 miljardiem Krievijas Centrālās bankas valūtas rezervju, ir nepamatoti, uzskata Amerikas domnīcas "Atlantijas padome"* (Atlantic Council) pētnieks Čārlzs Ličfīlds**. "Delfi" jautāja pašam Ličfīldam, kā v...
«Baltic International Bank» akcionāri nepiekrīt FKTK lēmumam par bankas darbības apturēšanu
“Baltic International Bank” akcionāri nepiekrīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlās turpināt darbu, norādot, ka bankai pašreiz pietiek kapitāla un nepieciešamības gadījumā tā gatava piesaistīt pie...
Klajā nāk arhitektes Marinas Levinas debijas romāns «Dizainere»
Iznācis arhitektes, grāmatas "Vecpilsētas stāsti jeb Pavisam patiesa Vecrīgas vēsture" un citu ar kultūras mantojumu saistītu izdevumu autores Marinas Levinas pirmais romāns "Dizainere", informēja apgāda "Zvaigzne ABC" pārstāvji.


Komentāri