lv
xhHQBBFAQcsF8jbUkwLKadpQpVnrCxOGeElKUT5d
719301

Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā novembra beigās pieaudzis (+INFOGRAFIKA)

Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā novembra beigās pieaudzis (+INFOGRAFIKA)

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad novembra beigās bija 6,9%, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu vidū bezdarba līmenis novembrī pieaudzis par 0,2 procentpunktiem - līdz 7,4 %, bet sieviešu vidū saglabājās nemainīgs un bija 6,4%.

Vienlaikus statistikas pārvaldē norāda, ka Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis novembrī pieauga par 0,2 procentpunktiem un mēneša beigās veidoja 5,9% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Salīdzinājumā ar 2021.gada novembri faktiskā bezdarba līmenis Latvijā ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, bet reģistrētā bezdarba līmenis ir sarucis par 0,5 procentpunktiem.

2022.gada novembrī Latvijā bija 67 200 bezdarbnieku, tostarp 31 500 sieviešu un 35 700 vīriešu, kas ir par 800 vairāk nekā oktobrī un par 700 vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir audzis par 800, bet sieviešu saglabājies nemainīgs.

Reidi, paļāvība un sodi – pirotehnikas lietojumu gadumijā kontrolēt sola retā vietvara
Lai gan daļa Latvijas lielo pilsētu ir vienojušās pirotehniku gada noslēguma svinībās neizmantot, to darīt liegts nav privātpersonām – tikai jāievēro likums. Tomēr īpašus reidus gada nogalē sola rīkot vien retā pašvaldība.
Dzīvnieks var ienākt ģimenē tikai tad, ja to vēlas visa ģimene
Jau pēc dažām dienām svinēsim Ziemassvētkus, vēl pēc laiciņa – sagaidīsim Jauno gadu. Daudzi no mums šajā laikā steidz gādāt svētku dāvanas saviem draugiem, ģimenei un tuviniekiem. Diemžēl, joprojām ir daļa cilvēku, kuriem šķiet, ka jauka un mīļa dāvan...
'Mūsu ieroči ir datori, mūsu lodes – informācija': kas ir Ukrainas militārā programma 'Delta'
Biroju ēkā Zaporižjas nomalē Ukrainas karavīri strādā pie sistēmas, kuru paši ukraiņi uzskata par vienu no galvenajiem ieročiem cīņā pret Krieviju, vēsta medijs "The Guardian".


Komentāri