lv
ZO2c5dJgqQkCxZcGogreMumjtmbZaWZE25175moN
71816

Parlaments sanāks uz svinīgo sēdi par godu Saeimas simtgadei

Parlaments sanāks uz svinīgo sēdi par godu Saeimas simtgadei

14.Saeima šodien plkst.12 par godu parlamenta simtgadei sanāks uz svinīgo sēdi, kurā uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, informēja Saeimas Preses dienestā.

Pirms sēdes plkst.10.30 deputāti pulcēsies uz svinīgu pasākumu "Latvijas parlamentārisms Saeimas simtgadē", kuru atklās Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS). Pasākumā paredzēti priekšlasījumi un ekspertu diskusija, kuru vadīs Satversmes tiesas tiesnesis un bijušais Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš.

Priekšlasījumu par Saeimas deputātu kā tautas priekšstāvju tiesībām un pienākumiem sniegs Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes docents Jānis Pleps. Saeimas Juridiskā biroja vecākais juridiskais padomnieks Edvīns Danovskis runās par likumdošanas un tiesību jaunrades galvenajiem principiem, savukārt Gunārs Kusiņš iezīmēs parlamentārās kultūras un tradīciju veidošanos un attīstību.

Uz parlamenta sēdi ir uzaicināti bijušie Saeimas priekšsēdētāji - Anatolijs Gorbunovs, Ilga Kreituse, Alfreds Čepānis, Jānis Straume, Ingrīda Latimira (iepriekš - Ūdre), Indulis Emsis, Gundars Daudze, Solvita Āboltiņa un Ināra Mūrniece. Tāpat aicinātas ir arī valsts augstākās amatpersonas, 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka un citi bijušie Augstākās padomes deputāti, kā arī ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Simtgades dienā parlamenta Balsošanas zālē būs eksponēta unikāla vēstures liecība - starpkaru perioda oriģinālais Saeimas Prezidija krēsls.

Savukārt plkst.14 Saeimas Prezidija locekļi un deputāti piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.

Pirms simts gadiem, 1922.gada 7.novembrī, plkst.12 Jēkaba ielas namā uz savu pirmo sēdi pulcējās Latvijas Republikas Saeima.

Irānā drošības spēki atklāj uguni uz protestētājiem – 35 ievainotie
Irānas ziemeļrietumu pilsētā Marivanā, drošības spēkiem svētdien atklājot uguni uz protestētājiem, ievainoti 35 cilvēki, ziņo Norvēģijā bāzētā Irānas kurdu tiesību organizācija "Hengaw".
LVC autovadītājiem atgādina par savlaicīgu riepu nomaiņu
Uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" autobraucējiem atgādina, ka no 1. decembra visiem autotransporta līdzekļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām un aicinām savlaicīgi ieplānot riepu nomaiņu.
Laimīgs un izredzēts. LNSO jaunais mākslinieciskais vadītājs Tarmo Peltokoski
"Es daru to, ko vienmēr esmu vēlējies darīt. Tas nav gluži ikdienišķs dzīves ritējums, vairums tā nedzīvo. Bet es citādu dzīvi nepazīstu. Un nevēlos. Vienmēr gribēju dzīvot tieši un tikai tā. Un tas nebūtu iespējams, ja es kopš pirmlaikiem nezinātu, ka...


Komentāri