lv
m9HIiWu6PIclz0BMcQmbgAHi2RrUN0RipRqWRwGm
705224

Vācijas valdība apturēs jaunu tanku Puma iegādi. Kāds ir iemesls?

Vācijas valdība apturēs jaunu tanku Puma iegādi. Kāds ir iemesls?

Vācijas valdība apturēs jaunu tanku "Puma" iegādi, jo mācību laikā tie salūzuši, pirmdien paziņojusi Berlīne.

Militāro manevru laikā visas 18 kājnieku kaujas mašīnas, kas tika izmantoti, piedzīvoja problēmas, kuru rezultātā kļuva nederīgas operācijām.

Ar šiem tankiem bija paredzēts apbruņot NATO spēkos iekļaujamo vācu kontingentu. Tomēr Vācijas aizsardzības ministre Kristīne Lambrehte uzsvērusi, ka Vācija joprojām ir uzticama NATO partnere.

"NATO, mūsu sabiedrotie var 100% paļauties uz Vācijas saistībām," vizītes laikā Slovākijā paziņoja Lambrehte.

Vācija cenšas modernizēt savu armiju, un problēmas ar "Puma" ir kārtējais nepatīkams šķērslis šajā procesā.

Lambrehte uzdevusi izmeklēt mācību laikā radušās problēmas ar tankiem, un paziņojisi, ka jaunu pasūtījumu nebūs, kamēr tanki netiks atzīti par stabiliem.

"Mūsu karaspēkam jāspēj paļauties uz ieroču sistēmām, kas ir izturīgas un stabilas kaujās," piebildusi minitre.

Bija paredzēts, ka "Puma" tanki no janvāra būs gatavi lietošanai NATO operatīvajā vienībā ātrai izvietošanai.

Lambrehte tomēr solījusi, ka Vācija izpildīs savas saistības pret NATO un "Puma" vietā izmantos vecākās kājnieku kaujas mašīnas "Marder".

Aizsardzības ministrijas pārstāvis pavēstījis, ka notiek bojājumu novērtēšana un ka tankiem atklājies neparasti daudz problēmu.

Vācijas armijas bruņojumā ir 350 "Puma" tanki, bet tikai 42 paredzēti NATO spēkiem.

Berlīne šā gada sākumā paziņoja par plāniem investēt 100 miljardus eiro, lai modernizētu savus bruņotos spēkus, lai stātos pretī Krievijas draudiem.

Vācija gatavojas iegādāties vairākus desmitus ASV ražotos iznīcinātājus F-35, taču arī šajā projektā radušās problēmas, un Aizsardzības ministrija paudusi bažas par kavēšanos un papildu izmaksām.

TV3 aicina pieteikties šovam «Tēta nedienas»

Skatītāju iemīļotais šovs “Tēta nedienas” jau atkal izaicina Latvijas ģimenes mainīties lomām. Kamēr mamma baudīs pelnītu atpūtu SPA un gulēs mīkstos viesnīcas pēļos, tētis uzņemsies rūpes par bērniem un māju. Ja tētis tiks galā ar trauku mazgāšanu, va...

Būvnieki neatbalsta minimālās algas celšanu nozarē 2023.gadā

Būvniecības nozares ģenerālvienošanās Komitejas locekļi no Latvijas Būvuzņēmēju partnerības, biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" un Latvijas Būvnieku asociācijas otrdien neatbalstīja minimālās algas celšanu nozarē no 2023.gada, informēja Latvijas Būvnie...

Oficiāli: Valdība nolemj izveidot Klimata un enerģētikas ministriju

Valdība šodien oficiāli nolēma izveidot Klimata un enerģētikas ministriju (KEM), reorganizējot Ekonomikas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas.

LETA jau ziņoja, ka Saeima par klimata un enerģētikas ministru iecēlusi Raimondu Čudaru...



Komentāri