lv
h1GeseGwFleq14bWOUpY6OuaT80t5fDcknFh0Zdu
704553

'Paldies, ka bijāt kopā ar mani' – 800 miljonus vērtā NASA zonde atvadās ar pēdējo fotogrāfiju

'Paldies, ka bijāt kopā ar mani' – 800 miljonus vērtā NASA zonde atvadās ar pēdējo fotogrāfiju
Vai iespējams just līdzi kaut kam, kas nav dzīva būtne? Tie, kas ikdienā seko līdzi NASA pētniekiem uz Marsa – roveriem, dronam un zondei "InSight" – droši vien teiks, ka jā. Daļēji tāpēc, ka aģentūra pielikusi mērķtiecīgas pūles, lai robotiskajiem pētniekiem piešķirtu zināmu devu cilvēcības. Tiem ir savi sociālo tīklu konti, kuros sekotāji tiek uzrunāti no pirmās personas perspektīvas. Un ieraksti arī veidoti tā, it kā tos paustu ar apziņu apveltīta būtne. Lūk, vienā no šādiem ierakstiem ar sērīgu noskaņu zonde "InSight" atvadās no saviem sekotājiem un nosūta, iespējams, pēdējo "pastkarti" no sarkanās planētas.
Koncerti, bluķa vilkšana, Ziemassvētku vecītis – svētku norises Rīgā
Galvaspilsētas centrā un apkaimēs Ziemassvētku laikā sarūpēti vairāki pārsteigumi: skanēs sirsnīgi koncerti, notiks bluķa vilkšanas rituāls, varēs satikt Ziemassvētku vecīti, kā arī tuvāko lokā izstaigāt gaismas objektiem apmirdzēto taku kanālmalā, inf...
Prasīs atļauju Saeimas deputātes Grevcovas tiesāšanas turpināšanai
Tiesa vērsīsies Saeimā, lai lūgtu parlamenta atļauju 14. Saeimā ievēlētās deputātes Glorijas Grevcovas ("Stabilitātei!") tiesāšanai.
Paziņos gada labākos Valmieras teātra aktierus un izrādi

Šodien paziņos gada labākos Valmieras teātra aktierus un izrādi, informēja teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste Marta Cekule.

Skatītāji balsojumā "Skatītāju balss" jau desmito reizi bija aicināti balsot par aizvadītās sezonas labākajiem ...



Komentāri