lv
wFKT7XG5Lrp29Wdx5Xufgq7M7IkCJQsozN62jpWr
703944

Delikāta problēma. Fekālijas ar asinīm

Delikāta problēma. Fekālijas ar asinīm

Jau kādu laiku pēc tualetes apmeklējuma "pa lielam", uz tualetes papīra esmu novērojis asins traipus. Nevienam par šo problēmu neesmu stāstījis un nezinu pie kāda ārsta vērsties, nevaru sadūšoties runāt par to skaļi. Vai asins traipu parādīšanās ar laiku pāries un kādi iemesli var būt tam, ka šāda problēma mani ir skārusi?
Arnolds, 40 gadi

Ja kaut kas nav kārtībā ar anālo zonu, pirmais solis ir doties pie ārsta. Asins pazīmes pēc tualetes apmeklējuma var būt gan labdabīgu saslimšanu (hemoroīdu, anālās gļotādas plīsuma, polipu), gan arī ļaundabīgu saslimšanu gadījumā. Katrā situācijā ārstēšana var būt ļoti atšķirīga.

Taisnība, ka hemoroīdi ir viena no tām veselības problēmām, par kurām nerunā skaļi. Cilvēki nevar sadūšoties vizītei pie ārsta, ciešas, mēģina paši ārstēties ar bezrecepšu preparātiem, daži izmanto tautas vai citas "alternatīvas" medicīnas metodes. Taču cilvēka paša spēkos nav noteikt sev diagnozi, tāpēc par hemoroīdiem var noturēt ļaundabīgus zarnu audzējus un citas bīstamākas kaites, kuru ārstēšanai jāpievērš ļoti nopietna uzmanība.

Ja kautrējaties iet pie ārsta ar šādām sūdzībām, tad ieteicams vismaz veikt Fibrokolonoskopiju, kuras laikā var pārliecināties, vai resnajā zarnā nav kādas nopietnas un dzīvībai bīstamas saslimšanas.

Ja Fibrokolonoskopijā neuzrādas nekādas nopietnas saslimšanas, tad tāpat ir ieteicams pieteikties vizītei pie speciālista. Vislabāk, ja tas ir proktologs–ķirurgs, kurš specializējies taisnās zarnas slimību diagnostikā un ārstēšanā.

Lāzermedicīnas klīnikas speciālisti

Producents Hārvijs Vainstīns atzīts par vainīgu seksuālā uzbrukumā

Bijušais Holivudas kino producents Hārvijs Vainstīns pirmdien Losandželosā tika atzīts par vainīgu seksuālā uzbrukumā kādai sievietei pirms 10 gadiem.

Zvērināto tiesa Losandželosā pēc divu nedēļu apspriešanās atzina Vainstīnu par vainīgu vienā apsūdzībā...

Kāpēc pasaules vadošie uzņēmumi ievieš darbinieku pieredzes platformas?
Kā panākt darbinieku produktivitāti, bet novērst izdegšanu? Kā nodrošināt, ka viņi apzinās "lielo bildi" uzņēmumā? Kā likt ikvienam sajust komandas garu, ja daļa darbinieku strādā attālināti? Kā noturēt labus darbiniekus? Šie ir tikai daži no grūtiem j...
Ūdens apgādes tīklu avārijas dēļ daudzviet Ogrē pārtraukta ūdensapgāde
Ūdens apgādes tīklu avārijas dēļ daudzviet pārtraukta ūdensapgāde Ogrē, informēja Ogres novada pašvaldības komunikāciju speciālists Nikolajs Sapožņikovs.


Komentāri