lv
R0yNLzI1hYWauYNBijf5f2s4jiflHT3y8Vn4A0Kw
703298

Degvielas cenas varētu vēl kristies, tomēr iesaka turēt pilnas bākas. Kāpēc?

Degvielas cenas varētu vēl kristies, tomēr iesaka turēt pilnas bākas. Kāpēc?

Degvielas cenu līkne ir lejupejoša, un tā priecē gan degvielas uzpildes staciju īpašniekus, gan patērētājus, tomēr sarūkošais patēriņš Latvijā nozīmēs konkurences saasināšanos starp degvielas uzpildes stacijām. To intervijā Dienas Biznesam stāsta Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas ilggadējais valdes priekšsēdētājs un degvielas mazumtirdzniecības uzņēmuma Astarte nafta valdes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis.

"Pašreizējos apstākļos degvielas tirgū neko prognozēt tālāk par vienu dienu nav iespējams. Un varu tikai ieteikt šādos apstākļos visiem, kuriem iespējams, turēt pilnas bākas neatkarīgi no tā, vai naftas un līdz ar to arī degvielas cenas kāps vai saruks. Kuģi no Persijas jūras līča valstīm naftu transportē uz Eiropu, un pašlaik gan benzīna, gan dīzeļdegvielas pietiek, vienlaikus dīzeļdegvielas krājumu apjoms pašlaik ir zemākais kopš 2008. gada rudens, kad naftas cena sasniedza 148 ASV dolārus par barelu un padarīja visus tirgus dalībniekus piesardzīgus.

Un vēl patērētāju jau Latvijā vairāk nekļūs, tas nozīmē, ka konkurences cīņa par ikvienu potenciālo degvielas pircēju degvielas uzpildes staciju vidū tikai saasināsies. Jau ir un būs mēģinājumi pārdalīt tirgu. Šis aspekts ir ļoti būtisks, jo recesija Latvijā jau ir sākusies un tas nozīmē, ka šī konkurence būs vēl asāka, bet patērētajam izdevīgāka. Savukārt, ja būtu izaugsme, tas nozīmētu arī lielāku — augošu degvielas patēriņu, un tad būtiskākais jau būtu piesaistīt jaunus klientus, lai pārdotu papildu degvielas litrus, nevis kā pašlaik - censties pārdalīt esošos, lai saglabātu līdzšinējos pārdošanas litrus vai arī minimizētu to kritumu."

Vakar pieķertajam dzērājšoferiem konfiscēs divas automašīnas

Aizvadītajā diennaktī pieķertajiem dzērājšoferiem konfiscēs divas automašīnas, bet sešos gadījumos tiks piedzīta to vērtība, pavēstīja Valsts policija (VP).

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 150 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši astoņi cilvēki.

Pi...

Hērda maksās Depam miljonu par neslavas celšanu

ASV aktrise Embera Hērda maksās bijušajam vīram aktierim Džonijam Depam vienu miljonu dolāru vienošanās ietvaros prāvā par neslavas celšanu, pirmdien pavēstīja Depa advokāti.

Hērdas un Depa prāva pavasarī piesaistīja lielu mediju uzmanību.

Jūnijā ASV Vi...

Kad sānslīde bija tikai ziediņi... Liepājā notikusi pakaļdzīšanās Dunikas ielā

Sestdienas, 17. decembra, vakarā ap pulksten 20 Liepājā, Ganību ielā, likumsargi pamanīja automašīnu ”Audi”, kuras vadītājs vairākkārt veica apzinātu transportlīdzekļa sānslīdi, tā apdraudot blakus esošos automobiļus un satiksmes drošību, vēsta portāls...



Komentāri