lv
UYmtc7Z79f8RwbbePdStSIZi8YzNthVEMbVUW78e
701383

Visā Kurzemē un Zemgalē, vietām Vidzemē slideno ceļu dēļ apgrūtināti braukšana apstākļi

Visā Kurzemē un Zemgalē, vietām Vidzemē slideno ceļu dēļ apgrūtināti braukšana apstākļi
Rīga, 20.dec., LETA. Slideno autoceļu dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Kurzemē un Zemgalē, kā arī vietām Vidzemē, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) operatīvā informācija.

Rīga, 20.dec., LETA. Slideno autoceļu dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Kurzemē un Zemgalē, kā arī vietām Vidzemē, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) operatīvā informācija.

Šonakt vietām valsts rietumu un centrālajos rajonos ir bijis sasalstošais lietus, vietām līst joprojām, savukārt pa dienu, atbilstoši prognozei, sasalstošais lietus var skart jau lielāko daļu Latvijas, brīdina LVC. 

Ceļi būs ļoti slideni, pārvietošanās pa autoceļiem var būt īpaši apgrūtināta.

Patlaban uz galvenajiem valsts autoceļiem apgrūtināta braukšana ir pa Bauskas (A7), Jelgavas (A8), Liepājas (A9), Ventspils (A10) un Rucavas (A11) šosejām, kā arī mazākas nozīmes reģionālajiem (P) ceļiem Kurzemē un Zemgalē.

Vidzemē apgrūtināta braukšana pa galvenajiem autoceļiem ir pa Rīgas apvedceļu (A5) Daugavas kreisajā krastā, Daugavpils (A6) un Kokneses šosejām (P80) līdz pagriezieniem uz Skrīveriem, kā arī pa ceļu no Ainažiem līdz Matīšiem (P15).

LVC gan atgādina, ka šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji, un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laikapstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti.

Pa vietējajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

LVC brīdina, ka vietējās nozīmes grants ceļi, kurus ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu, būs ļoti grūti izbraucami – ceļus klās ledus un ūdens kārta, savukārt uzturēšanas darbi šādos laikapstākļos ir neefektīvi. 

Tiem, kuri ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem un transportlīdzeklim jābūt atbilstoši aprīkotam, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm.

LVC atgādina, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem automobiļiem.

11% Latvijas iedzīvotāju augsto apkures izmaksu dēļ plāno pārcelties uz ārzemēm

Lielie apkures un elektrības rēķini liek Latvijas iedzīvotājiem apsvērt radikālus lēmumus attiecībā uz dzīvesvietu – piektā daļa no visiem plāno mainīt mājokli un pārcelties uz vietu, kur jāmaksā mazāk. Tostarp 11% izskata iespēju doties dzīvot uz citu...

Dienas pirmajā pusē biezāka apledojuma kārta veidosies Kurzemē un Zemgalē

Otrdien dienas pirmajā pusē vairāk nokrišņu un biezāka apledojuma kārta būs Kurzemē un Zemgalē, savukārt vakarā un naktī uz trešdienu lielākais apledojums gaidāms Vidzemē un Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un me...

Natālija atstāja dēlu, lai aizstāvētu Ukrainu: Dzirdot, kā krievi runā ar māti, viss top skaidrs
Interesanta sakritība: interviju ar Natāliju sāku uzreiz pēc sarunas ar amerikāņu karavīru, instruktori-brīvprātīgo Ukrainā. Pirms tam mēs ar viņu runājām par sievietēm viņas bataljonā, par to, vai karā ir atšķirība starp sievietēm un vīriešiem, kādas ...


Komentāri