lv
AdVg1yB4ACcqAnw28IF7X96lvQJm9ZBSJBOVOt5m
687953

Turpinās iztiesāt Lemberga strīdu ar Saeimu un valdību

Turpinās iztiesāt Lemberga strīdu ar Saeimu un valdību

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.10.30 turpinās skatīt koruptīvos noziegumos apsūdzētā Ventspils domes deputāta un bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") strīdu ar Saeimu un Ministru kabinetu par morālā kaitējuma atlīdzināšanu, informē tiesā.

Kā vēstīts, Satversmes tiesa (ST) par neatbilstošu valsts pamatlikumam pasludināja normu, kas liedz personām, kuras izcieš brīvības atņemšanas sodu, piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Lembergs aģentūrai LETA apstiprināja, ka viņš tiesā ir vērsies pret Ministru kabinetu, Rīgas apgabaltiesu un Saeimu, jo šīs institūcijas viņam nenodrošināja iespēju piedalīties pašvaldību vēlēšanās, kas notika 2021.gada 5.jūnijā.

"Es vēlos, lai atbildīgās amatpersonas man publiski atvainojas par liegumu īstenot Satversmes 101.panta otrās daļas pirmajā teikumā garantētās tiesības piedalīties pašvaldības domes vēlēšanās, balsojot," skaidroja Lembergs.

Pagājušā gada jūnijā Lembergs atradās apcietinājumā, un viņam netika nodrošināta iespēja piedalīties pašvaldību vēlēšanās, balsojot apcietinājuma vietā vai tikt konvojētam uz vēlēšanu iecirkni.

Kā vēstīts, Lembergs pašvaldību vēlēšanās kandidēja no partijas "Latvijai un Ventspilij" un tika ievēlēts ar 6536 balsīm. Viņš no vēlētājiem ieguva 2526 plusus un 552 svītrojumus.

LETA jau ziņoja, ka Lembergs aprīļa sākumā nosūtīja vēstuli valsts amatpersonām, kurā prasīja publiski rakstveidā atvainoties par aizliegumu viņam piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Vēstuli Lembergs nosūtījis Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA), tieslietu ministram Jānim Bordānam (K), Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniekam Dmitrijam Kaļinam, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai Kristīnei Bērziņai un Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājai Daigai Vilsonei.

IeVP rakstiski atvainojās Lembergam par pārvaldes lēmumu, ar kuru viņam liegts piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Rehabilitācijas centrā Poga atklās gaitas un līdzsvara treniņa iekārtu

Lai bērniem nodrošinātu iespējami labāko un atbilstošāko terapiju, rehabilitācijas centrā "Poga" šodien plkst.11 tiks atklāta jauna, inovatīva gaitas un līdzsvara treniņa iekārta "RYSEN", pavēstīja "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne

Pēc viņa...

2022.gads miljonāru TOPa galvgalī ienesis pārmaiņas. Kādas tās ir?

Daiga Kiopa, Lursoft IT valdes locekle

Kā ierasts gada nogalē, apkopojot Latvijas uzņēmumu iesniegtos gada pārskatus, atskatāmies ne tikai uz veiksmīgākajiem un straujāk augošajiem uzņēmumiem, bet arī lielākajiem pelnītājiem – Latvijas uzņēmējiem. Arī ...

Pirmdienas joku deva

Smejies vesels!

– Hallo, tas ir paranoiķu klubs?
– Kā jūs mūs atradāt?

###

Bērnu ārsts, kurš neprata melot, potēšanas laikā teica:
– Nebaidies, tagad it kā adata rokā iedursies…

###

Dievinu svētdienas rītus. Par to, ka tie sākas pusdienlaikā.

###

Vēstule...



Komentāri