lv
HLoJfYJzKNFrQzG9wv3qieuuHrZl5wPpD50MNlBf
687951

Rehabilitācijas centrā Poga atklās gaitas un līdzsvara treniņa iekārtu

Rehabilitācijas centrā Poga atklās gaitas un līdzsvara treniņa iekārtu

Lai bērniem nodrošinātu iespējami labāko un atbilstošāko terapiju, rehabilitācijas centrā "Poga" šodien plkst.11 tiks atklāta jauna, inovatīva gaitas un līdzsvara treniņa iekārta "RYSEN", pavēstīja "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne

Pēc viņas paustā, bērni, kuri nekad nav nostājušies uz savām kājām, ar "RYSEN" atbalstu spēj piecelties no ratiņkrēsla un sajust to, kā tas ir - staigāt. "RYSEN" sistēma ļauj attīstīt pareizu gaitu, nodrošinot ķermeņa svara atbalstu neierobežotai kustību brīvībai.

Līdz šim lietotās gaitas treniņa tehnoloģijas pārsvarā ir stacionāri gaitas roboti, kur gaita tiek trenēta, ejot uz vietas. Taču jaunā trīsdimensiju ķermeņa balsta iekares sistēma nodrošina gaitas un līdzsvara terapiju brīvā telpā - bērns mācās staigāt, ejot pa telpu uz priekšu, sāniem, pieliekties vai palēkties. "RYSEN" atbalsta dažādas aktivitātes, piemēram, piecelšanos un apsēšanos, līdzsvara treniņu, iešanu pāri šķēršļiem un brīvu staigāšanu.

Jaunā iekārta Latvijas bērniem ar kustību traucējumiem ir uzņēmuma "Zabbix" un Latvijas ziedotāju dāvana. "RYSEN" iekārta un speciālistu apmācības izmaksā vairāk nekā 300 000 eiro. Paredzēts, ka iekārta dos iespēju vismaz 100 bērniem saņemt inovatīvu gaitas rehabilitāciju un veicināt gaitas apguvi.

Patlaban "RYSEN" gaitas veicināšanas iekārta centrā "Poga" esot vienīgā Latvijā un visā Ziemeļeiropā.

Iekārtas atklāšanas pasākums notiks rehabilitācijas centrā "Poga", tā laikā notiks arī paraugdemonstrējumi. Pasākumā piedalīsies centra speciālisti, ģimenes ar bērniem ar kustību traucējumiem un uzņēmuma "Zabbix" pārstāvji.

2022.gads miljonāru TOPa galvgalī ienesis pārmaiņas. Kādas tās ir?

Daiga Kiopa, Lursoft IT valdes locekle

Kā ierasts gada nogalē, apkopojot Latvijas uzņēmumu iesniegtos gada pārskatus, atskatāmies ne tikai uz veiksmīgākajiem un straujāk augošajiem uzņēmumiem, bet arī lielākajiem pelnītājiem – Latvijas uzņēmējiem. Arī ...

Pirmdienas joku deva

Smejies vesels!

– Hallo, tas ir paranoiķu klubs?
– Kā jūs mūs atradāt?

###

Bērnu ārsts, kurš neprata melot, potēšanas laikā teica:
– Nebaidies, tagad it kā adata rokā iedursies…

###

Dievinu svētdienas rītus. Par to, ka tie sākas pusdienlaikā.

###

Vēstule...

Masks izsludinājis aptauju par to, vai viņam palikt Twitter vadītāja amatā

Miljardieris Īlons Masks izsludinājis sociālā tīkla platformā "Twitter" aptauju par to, vai viņam palikt "Twitter" vadītāja amatā, un solījis respektēt aptaujas iznākumu.

Vienlaikus Masks brīdinājis, ka viņam nav sekotāja šim amatam, un uzsvēris, ka "Tw...



Komentāri