lv
wbR9HzVEHkw8MHlEiRXqKooucR0tIDRlUlgC4TZB
682872

Rīgā norisināsies Apvienoto reaģēšanas spēku valstu līderu sanāksme

Rīgā norisināsies Apvienoto reaģēšanas spēku valstu līderu sanāksme
Rīga, 19.dec., LETA. Pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) iniciatīvas un ar Lielbritānijas atbalstu pirmdien norisināsies Apvienoto reaģēšanas spēku (JEF) valstu un valdību vadītāju sanāksme, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Rīga, 19.dec., LETA. Pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) iniciatīvas un ar Lielbritānijas atbalstu pirmdien norisināsies Apvienoto reaģēšanas spēku (JEF) valstu un valdību vadītāju sanāksme, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Sanāksmē piedalīsies Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks, Dānijas vicepremjers, aizsardzības ministrs Jakobs Elemans-Jensens, Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, Islandes premjerministre Katrīna Jakobsdotira, Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, Nīderlandes aizsardzības ministre Kaisa Olongrēna, Norvēģijas premjerministrs Jūnass Gārs Stēre, Somijas prezidents Sauli Nīniste un Zviedrijas premjeministrs Ulfs Kristersons.

Sanāksmē plānots pārrunāt Krievijas agresīvo karu Ukrainā un no tā izrietošās izmaiņas drošības situācijā Ziemeļatlantijas, Baltijas jūras un Tālo Ziemeļu reģionos, īpaši pievēršoties JEF valstu sadarbībai tālākās palīdzības sniegšanā Ukrainai tās cīņā pret agresoru un pasākumiem reģionālās drošības vides uzlabošanai.

Sanāksmes laikā Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam plānotas arī divpusējās tikšanās ar Lielbritānijas, Zviedrijas, Islandes un Norvēģijas premjerministriem.

Reaģējot uz Krievijas plašo iebrukumu Ukrainā šī gada 24.februārī, pirmā sanāksme norisinājās virtuāli jau nākamajā dienā, 25.februārī. Otrā sanāksme klātienē 15.martā notika Londonā.

Organizējot trešo JEF valstu un valdību vadītāju sanāksmi Rīgā, Latvija apliecina sevi kā aktīvu un konstruktīvu spēlētāju Baltijas un Tālo Ziemeļu reģionu drošības vides veidošanā, norāda Kariņš.

JEF ir līdzīgi domājošu valstu - Dānijas, Igaunijas, Somijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Zviedrijas un Lielbritānijas - koalīcija, kas ietver augstas gatavības spēkus ātrai reaģēšanai uz krīzēm Tālajos Ziemeļos un Ziemeļeiropā.

Pēc 2014.gada septembra NATO samita Velsā 2015.gada novembrī dalībvalstis parakstīja saprašanās memorandu par JEF izveidošanu.

Raunā notiks konference "Kultūrvēsturiskais mantojums: iespējas un izaicinājumi"
Rīga, 19.dec., LETA. Raunas kultūras centrā šodien notiks konference "Kultūrvēsturiskais mantojums: iespējas un izaicinājumi", aģentūru LETA informēja Smiltenes novada projekta vadītāja Ieva Plētiena.

Rīga, 19.dec., LETA. Raunas kultūras centrā...

Biržā sāks 2668 "Madara Cosmetics" papildus akciju tirdzniecību
Rīga, 19.dec., LETA. Šodien biržā "Nasdaq Riga" sāks 2668 kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" papildus akciju tirdzniecību, teikts biržas paziņojumā.

Rīga, 19.dec., LETA. Šodien biržā "Nasdaq Riga" sāks 2668 kosmētikas ražotāja AS "Madara...

Trīsgadnieces nāve Krāslavā. Visticamāk, mammai pietrūka palīdzības
Katrīna (vārds mainīts) nomira svētdienā. Tieši brīvdienās visi četri bērni vienlaicīgi prasīja 26 gadus vecās mammas Oļesjas (vārds mainīts) uzmanību. Sievietes civilvīrs stāsta, ka nedēļas nogalēs bijis grūtāk tikt galā nekā darbdienās, kad abi vecāk...


Komentāri