lv
ppR39glDCtvmNFoD25JVwGeZkD7HXK4BwpbLAMak
682233

Raunā notiks konference "Kultūrvēsturiskais mantojums: iespējas un izaicinājumi"

Raunā notiks konference "Kultūrvēsturiskais mantojums: iespējas un izaicinājumi"
Rīga, 19.dec., LETA. Raunas kultūras centrā šodien notiks konference "Kultūrvēsturiskais mantojums: iespējas un izaicinājumi", aģentūru LETA informēja Smiltenes novada projekta vadītāja Ieva Plētiena.

Rīga, 19.dec., LETA. Raunas kultūras centrā šodien notiks konference "Kultūrvēsturiskais mantojums: iespējas un izaicinājumi", aģentūru LETA informēja Smiltenes novada projekta vadītāja Ieva Plētiena.

Konferences mērķis ir savest kopā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas speciālistus, pētniekus, uzņēmējus, kultūrvēsturiskā mantojuma objektu īpašniekus, apsaimniekotājus un attīstītājus, lai veidotu dialogu par kultūrvēsturiskā mantojuma sniegtajām iespējām un izaicinājumiem.

Konference plānota trīs daļās. Pirmā daļa būs veltīta vēstures, kultūras mantojuma saglabāšanas un Rauna pils tematikai. Ar pētniecības stāstiem par Raunas pils vēsturi, izpēti, attīstības plānošanu, viduslaiku piļu saglabāšanu, restaurāciju uzstāsies pētnieki, restauratori, arhitekti un citi ar jomu saistīti speciālisti.

Konferences otrā daļa būs veltīta kultūrvēsturiskajam mantojumam un uzņēmējdarbībai. Šeit ar pieredzes un iedvesmas stāstiem uzstāsies dažādu kultūrvēsturisko vietu apsaimniekotāji, attīstītāji un īpašnieki.

Savukārt konferences trešajā daļā klātesošie būs aicināti iesaistīties diskusijā un kopā ar nozares ekspertiem censties atbildēt uz jautājumiem par kultūrvēsturiskā mantojuma un mūsdienu vajadzību samērojamību un kultūrvēsturiskajiem resursiem kā pamatu vietējās uzņēmējdarbības attīstībai.

Konference "Kultūrvēsturiskais mantojums: iespējas un izaicinājumi" tiek organizēta Pārrobežu sadarbības programmas 2014-2020 projektā "Ainava kā resurss: atbalsts jauniem pakalpojumiem un tūrismam".

Biržā sāks 2668 "Madara Cosmetics" papildus akciju tirdzniecību
Rīga, 19.dec., LETA. Šodien biržā "Nasdaq Riga" sāks 2668 kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" papildus akciju tirdzniecību, teikts biržas paziņojumā.

Rīga, 19.dec., LETA. Šodien biržā "Nasdaq Riga" sāks 2668 kosmētikas ražotāja AS "Madara...

Trīsgadnieces nāve Krāslavā. Visticamāk, mammai pietrūka palīdzības
Katrīna (vārds mainīts) nomira svētdienā. Tieši brīvdienās visi četri bērni vienlaicīgi prasīja 26 gadus vecās mammas Oļesjas (vārds mainīts) uzmanību. Sievietes civilvīrs stāsta, ka nedēļas nogalēs bijis grūtāk tikt galā nekā darbdienās, kad abi vecāk...
Joška Fišers: Jaunas pasaules kārtības dzimšana
Mēs piedzīvojam nepieredzētu lielāku un mazāku krīžu sadrūzmēšanos. Sākot ar Covid-19 pandēmiju, pieaugošām energoresursu cenām un inflācijas atgriešanos attīstības un attīstītajās valstīs līdz pat sadrumstalotām piegāžu ķēdēm, Krievijas noziedzīgajam ...


Komentāri