lv
uVPasUNLmcwNSMjN2yswR98PF9YhJirzjzQ6Zxey
640944

Valmieras Kultūras centrā notiks komponistam, diriģentam un pianistam Ķepītim veltīts koncerts

Valmieras Kultūras centrā notiks komponistam, diriģentam un pianistam Ķepītim veltīts koncerts

Šodien plkst.16 Valmieras Kultūras centrā notiks komponistam, diriģentam un pianistam Jānim Ķepītim veltīts koncertu, informēja pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Koncertā uzstāsies Valmieras Mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi. Tāpat visas dienas garumā jaunie pianisti tiksies meistarklasēs pianistes Noras Lūses vadībā.

Novadnieks Ķepītis (1908-1989) Valmieras Mūzikas skolas klavieru nodaļu absolvēja 1926.gadā. Mūzikas studijas turpināja Latvijas konservatorijā Rīgā, kur 1931.gadā pabeidza Jāzepa Vītola kompozīcijas klasi, pēc tam Paula Šuberta klavieru klasi (1932) un Jāņa Mediņa diriģēšanas klasi (1934).

Pianiste Lūse atgādina, ka, savā mūžā daudzpusīgi darbodamies Latvijas mūzikas dzīvē, Ķepītis guva plašu popularitāti kā pianists-solists, ansambļa spēles mūziķis un koncertmeistars, komponists un ilggadējs konservatorijas mācībspēks. Komponista daiļrade ietver vairāk nekā 200 dziesmu, operu "Minhauzena precības" un "Indulis un Ārija", baletu "Turaidas roze" un "Vasaras nakts". Ķepītis ir autors kantātēm un sešām simfonijām, trīs klavierkoncertiem, trīs vijoļkoncertiem, čella koncertam, fagota koncertam, virknei dažāda sastāva kameransambļu, skaņdarbiem soloinstrumentiem ar klavierēm, dziesmām bērniem, tautasdziesmu apdarēm, ievērojamam klavierdarbu skaitam un vēl citiem skaņdarbiem.

Valmieras Mūzikas skolas audzēkņu un pedagogu sniegumā koncertā izskanēs Jāņa Ķepīša vokālie un instrumentālie skaņdarbi. Īpašu interesi raisa iestudējumi deju žanrā klavierēm solo: "Valsis kaprīze Labemolmažorā", "Lēns valsis Mibemolmažorā" un "Kaprīzs valsis vijolei un klavierēm". Programmu papildinās komponista rokrakstos atrodamo klavierdarbu atskaņojums pianistes Lūses tulkojumā.

Akciju cenas krītas bažās par recesiju

Akciju cenas pasaules biržās ceturtdien kritās, centrālajām bankām atkal paceļot procentlikmes un Ķīnas un ASV ekonomikas datiem pastiprinot bažas par recesiju.

Anglijas Banka un Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien paaugstināja galveno bāzes procen...

Torņkalna baznīcā notiks labdarības koncerts Nāc līdzās Ziemassvētkos!

Torņkalna baznīcā šodien plkst.19 notiks labdarības koncerts "Nāc līdzās Ziemassvētkos!".

Kopā ar festivāla "Nāc līdzās!" laureātiem - talantīgiem jauniešiem ar īpašām vajadzībām - uzstāsies mūziķi Ilona Bagele, Evija Martinsone, Jānis Apeinis, Agnese E...

Brīvdabas muzejā atklās pastaigu taku Ziemas Gaismas dārzs saulgriežos

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šodien plkst.17 tiks atklāta pastaigu taka "Ziemas Gaismas dārzs saulgriežos".

Projekts tapis sadarbībā ar uzņēmumu "Untitled".

Vairāk nekā desmit Latvijas gaismu mākslinieki no pasākumu, teātra, kino, digitālo r...



Komentāri