lv
0XlTetiG0OV3F5vIXTMk2RJ0Y171uTeT0NvM3uZn
628234

Atbalsta krājaizdevu sabiedrību kontroles mehānismu stiprināšanu. Ko tas nozīmē?

Atbalsta krājaizdevu sabiedrību kontroles mehānismu stiprināšanu. Ko tas nozīmē?

Saeima šodien atbalstīja darba turpināšanu pie iepriekšējā, 13.Saeimā, skatīt sāktajiem grozījumiem Krājaizdevu sabiedrību likumā, kas paredz krājaizdevu sabiedrību iekšējās kontroles mehānismu stiprināšanu.

Konceptuāli atbalstītā likumprojekta pārējie mērķi ir aizsargāt krājaizdevu sabiedrības pakalpojumu saņēmējus, kuri nav tās biedri, precizēt krājaizdevu sabiedrības aktīvu un pamatkapitāla palielināšanas nosacījumus un veicināt kapitāla pietiekamību, teikts grozījumu anotācijā.

Likumprojektā ietverts jauns tiesību subjekts "klients", kas aptvers visas citas personas, kuras atrodas darījuma attiecībās ar krājaizdevu sabiedrību, bet kuras nav šīs sabiedrības biedri. Tāpat paredzēts noteikt, ka par krājaizdevu sabiedrības biedru var būt kooperatīvā sabiedrība, kura nav krājaizdevu sabiedrība.

Plānots aizliegt krājaizdevu sabiedrībai tieši vai netieši finansēt šīs krājaizdevu sabiedrības paju iegādi. Šādā veidā uzņemtās iepriekšējās saistības gan paliks spēkā līdz to izpildei.

Likumu paredzēts papildināt ar iespēju anulēt krājaizdevu sabiedrības licenci, ja tā neveiks darbību ilgāk par 12 mēnešiem. Likumprojektā paredzēts veikt arī citus precizējumus.

Britu izlūkdienests ir skeptisks par jaunu uzbrukumu Ukrainai no Baltkrievijas

Baltkrievijas karaspēks un Baltkrievijā izvietotās Krievijas karaspēka vienības nav spējīgas īstenot sekmīgu uzbrukumu Ukrainas ziemeļiem, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.

Tajā atgādināts, ka Balt...

Lems par iepriekš noteiktās invaliditātes grupas termiņa pagarināšanu

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījums Invaliditātes likumā, kas paredz iespēju pagarināt personām iepriekš noteiktās invaliditātes grupas termiņu.

Valdība iesniedza Saeimā Labklājības ministrijas (LM) izstrādātos grozījumus Veselības un ...

Trešdien Latvijā reģistrētas 116 avārijas

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ceļu satiksmes negadījumos cietuši četri cilvēki, informēja Valsts policijā.

Kopumā vakar Latvijā reģistrēti 116 ceļu satiksmes negadījumi, četros no kuriem bija arī cietušie. No četriem cietušajiem viens bija gājējs.

Par d...



Komentāri