lv
khDV6vOSEpZAe2sjKuzLjJZ0G2lRGUOQvFl0CarN
604555

"HKScan" pārdos Baltijas biznesu Igaunijas pārtikas koncernam "Maag Grupp"

"HKScan" pārdos Baltijas biznesu Igaunijas pārtikas koncernam "Maag Grupp"
Rīga, 13.dec., LETA. Somijas gaļas ražotājs "HKScan" parakstījis vienošanos ar Igaunijas pārtikas koncernu "Maag Grupp" par savu akciju pārdošanu Baltijas uzņēmumos "HKScan Estonia", "HKScan Latvia" un "HKScan Lietuva", paziņojis uzņēmums.

Rīga, 13.dec., LETA. Somijas gaļas ražotājs "HKScan" parakstījis vienošanos ar Igaunijas pārtikas koncernu "Maag Grupp" par savu akciju pārdošanu Baltijas uzņēmumos "HKScan Estonia", "HKScan Latvia" un "HKScan Lietuva", paziņojis uzņēmums.

"HKScan" ir viena no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Dānijā un Baltijas valstīs.

Akciju pirkuma cena bez parādiem ir 90 miljoni eiro, no kuriem 20 miljoni eiro ir atkarīgi no atsevišķi definēto gaļas biznesu un "Maag Grupp" Baltijas gaļas biznesa kopējās darbības turpmākajos gados.

No fiksētās 70 miljonu eiro pirkuma cenas 55 miljoni eiro tiks samaksāti darījuma noslēgšanas brīdī, bet atlikusī summa tiks samaksāta nākamo trīs gadu laikā.

"Baltijas biznesa pārdošana uzlabos "HKScan" rentabilitāti un nostiprinās tā bilanci," paziņojusi uzņēmuma vadība, norādot, ka šis darījums arī uzlabos uzņēmuma iespējas paaugstināt darbības efektivitāti un īstenot ilgtermiņa stratēģiju, lai "HKScan" kļūtu par daudzpusīgu pārtikas uzņēmumu.

Darījumu paredzēts noslēgt 2023.gada otrajā pusē, jo to vēl jāapstiprina Latvijas un Igaunijas regulatoriem. "HKScan" meitasuzņēmumi Baltijas valstīs un to personāls netiks nodoti jaunajam īpašniekam, kamēr darījums netiks pabeigts.

"HKScan Latvia", kas ietilpst "HKScan" grupā kopš 1998.gada, ražo produkciju ar zīmolu "Rīgas miesnieks", "Rakvere", "Tallegg" un "Jelgava".

"HKScan" Baltijas biznesa neto apgrozījums 2021.gadā sasniedza 170 miljonus eiro, un vidējais darbinieku skaits trijās valstīs ir aptuveni 1500.

"HKScan" Baltijā darbojas kopš 1998.gada vasaras.

Jau ziņots, ka "HKScan Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 50,17 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2% vairāk nekā 2020.gadā, kā arī kompānijas peļņa pieauga par 14,4% un bija 702 537 eiro.

Kompānija "HKScan Latvia" reģistrēta 1992.gadā, un kopš 1998.gada tā ietilpst "HKScan" grupā. "HKScan Latvia" lielākais akcionārs ir Somijas "HKScan" (99,87%). Kompānijas pamatkapitāls 2,214 miljoni eiro.

Starp IZM budžeta programmām pārdalīs 513 527 eiro
Rīga, 13.dec., LETA. Valdība otrdien atbalstīja 513 527 eiro pārdali starp Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta programmām.

Rīga, 13.dec., LETA. Valdība otrdien atbalstīja 513 527 eiro pārdali starp Izglītības un zinātnes ministrija...

Ja vairākums nerīkojas, plāno paplašināt mazākuma tiesības māju uzlabošanā

Pēc izskatīšanas valdībā uz Saeimu plānots virzīt likuma grozījumus, kas paplašinātu mazākuma iedzīvotāju tiesības lemt par dzīvojamo māju uzlabošanu, ja dzīvokļu īpašnieku vairākums būs neaktīvs un nerīkosies.

Ekonomikas ministrijas (EM) Mājokļu politi...

Īles baznīcā top jauna akustiskā koncertzāle

Zemgalē top jauna kultūrvieta - saglabājot Īles luterāņu baznīcas funkciju, no jauna rodas akustiskā koncertzāle "Īle", informēja Īles luterāņu baznīcas fonda pārstāve Agnese Dzenīte.

Īles baznīcas atjaunošanu veic Īles luterāņu baznīcas fonds. Atjaunoš...



Komentāri