lv
RyqNCeWH4QTOLKFxST9VGTwj7ktc6PDZXSqotJDM
604553

Ja vairākums nerīkojas, plāno paplašināt mazākuma tiesības māju uzlabošanā

Ja vairākums nerīkojas, plāno paplašināt mazākuma tiesības māju uzlabošanā

Pēc izskatīšanas valdībā uz Saeimu plānots virzīt likuma grozījumus, kas paplašinātu mazākuma iedzīvotāju tiesības lemt par dzīvojamo māju uzlabošanu, ja dzīvokļu īpašnieku vairākums būs neaktīvs un nerīkosies.

Ekonomikas ministrijas (EM) Mājokļu politikas direktors Mārtiņš Auders šodien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē norādīja, ka iepriekš jau daudz darīts, lai dzīvokļu īpašnieki vairāk iesaistītos savas mājas pārvaldības jautājumos, tajā skaitā, veiktu māju siltināšanu.

Attiecībā uz mājas dzīvokļu īpašnieku vairākuma lēmumiem sistēma ir pietiekami uzlabota, taču kā problēmjautājums palikusi situācija, ja mājas vairākums nav aktīvs. Nepieciešams regulējums, kas īpašnieku mazākumam nodrošinātu aizsardzību pret vairākuma bezdarbību, skaidroja EM pārstāvis.

Auders vērsa, ka mazākuma balsojuma iespēja ir paredzēta jau citā jomā - kapitālsabiedrībās un biedrībās.

Noprotams, ka mazākuma tiesību aizsardzības mehānismu plānots ļaut izmantot, ja vairākums nebūs aktīvs.

Līdzīgu regulējumu jau nolēmušas ieviest arī Igaunija un Austrija.

Īles baznīcā top jauna akustiskā koncertzāle

Zemgalē top jauna kultūrvieta - saglabājot Īles luterāņu baznīcas funkciju, no jauna rodas akustiskā koncertzāle "Īle", informēja Īles luterāņu baznīcas fonda pārstāve Agnese Dzenīte.

Īles baznīcas atjaunošanu veic Īles luterāņu baznīcas fonds. Atjaunoš...

Alvaress un Mesi droši ieved Argentīnas futbola izlasi Pasaules kausa finālā. Galvenie notikumi
Argentīnas izlase otrdien Pasaules kausa pusfinālā ar 3:0 uzveica Horvātijas futbolistus un nodrošināja dalību titula mačā. Divus vārtus uzvarētājiem guva Hulians Alvaress, bet Lionels Mesi realizēja 11 metru soda sitienu un paveica lielāko darbu trešo...
92 gadu vecumā mūžībā devies būvinženieris Drēziņš

92 gadu vecumā mūžībā devies būvinženieris ar 76 gadu stāžu Ilmārs Reinholds Drēziņš, informēja zvērināta advokāte, Publiskās atmiņas centra padomes priekšsēdētāja Kristīne Jarinovska.

Drēziņš saņēmis Latvijas Būvinženieru savienības apbalvojumu "par va...



Komentāri