lv
Bypy0LDPQM9BROOxxtVA9fTwkyPhtBNpo1RG4iZT
603273

Arī turpmāk notiks pasākumi romu integrācijas jomā

Arī turpmāk notiks pasākumi romu integrācijas jomā

Valdība otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) informatīvo ziņojumu "Par projekta "Latvijas romu platforma VII" īstenošanu Eiropas Savienības programmas "Pilsoņi, vienlīdzība, tiesības un vērtības ietvaros,"" kas paredz arī turpmāk īstenot pasākumus romu integrācijas jomā.

Projekta mērķis ir stiprināt Latvijas romu platformu kā romu iekļaušanās politikas koordinācijas un īstenošanas mehānismu nacionālā, reģionālā, vietējā un starptautiskā līmenī, informēja KM.

Projekta ieviešana plānota trīs pamata virzienos. Vienā no tiem plānoti pasākumi, kas sniegs ieguldījumu dažādu partnerību attīstībā, piemēram, starp reģiona līmeņa ekspertiem, romu mediatoriem un vietējo pašvaldību pārstāvjiem. Šī virziena pasākumi veicinās labāku dialogu, kā arī sniegs pieredzes apmaiņas iespējas, iespējas diskusijām par izaicinājumiem un uzlabos zināšanas.

Tāpat ir plānoti pasākumi, kuru mērķis ir uzlabot romu kopienas, it īpaši sieviešu un jauniešu, zināšanas un prasmes, lai veicinātu kopienas līdzdalību, iedrošinātu sadarbībai, kā arī celtu romu kopienas pārstāvju pašapziņu. Darba grupas un izpratnes veicināšanas pasākumi uzlabos dialoga kvalitāti un sadarbību starp romu kopienas pārstāvjiem un sabiedrību, kā arī veicinās tolerances veidošanos sabiedrībā pret romu kopienas pārstāvjiem;

Vēl paredzēti pasākumi, kuru mērķis ir, veicot kvalitatīvus un kvantitatīvus pētījumus, nodrošināt aktuālākās informācijas par romu kopienu pieejamību gan publiskās pārvaldes pārstāvjiem, gan plašākai sabiedrībai. Vienlaikus minētie pasākumi kalpos, lai nodrošinātu labāku romu situācijas pārraudzību un sekmētu pierādījumos balstītu politikas plānošanu Latvijā.

Lai veicinātu romu kopienas pārstāvju līdzdalību dažādos pasākumos, stiprinātu viņu pašapziņu un veicinātu iekļaušanos sabiedrībā, kā arī attīstītu viņu sadarbības un komunikācijas prasmes projekta mērķauditorija ir romu kopiena, bet jo īpaši romu jaunieši, romu sievietes, romu nevalstiskās organizācijas, valsts un pašvaldību institūciju dažādu jomu speciālisti, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas nav romu organizācijas un plašāka Latvijas sabiedrība.

Projekta kopējais budžets ir 218 505 eiro, no tā Eiropas Komisijas finansējums - 196 654 eiro, valsts budžeta līdzfinansējums - 21 851 eiro.

Projektu plānots īstenot no 2023.gada 1.septembra līdz 2025.gada 30.aprīlim.

KM ir nacionālā institūcija, kas atbildīga par romu integrācijas politikas izstrādes un īstenošanas koordināciju, kā arī ir nacionālais romu kontaktpunkts Eiropas Komisijas Nacionālo Romu kontaktpunktu tīklā. Līdz ar to KM ir aktīvi līdzdarbojusies Eiropas Savienības līmeņa romu integrācijas politikas attīstībā un arī regulāri īstenojusi pasākumus romu līdzdalības un sociālekonomiskās iekļaušanās uzlabošanai Latvijā.

Iecelta jauna Latvijas pasta valde

VAS "Latvijas pasts" valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora amatā atkārtoti iecelts Mārcis Vilcāns, bet valdes locekļu amatā iecelti Andris Puriņš, Gusts Muzikants un Kristaps Krūmiņš, informēja "Latvijas pasta" padomes pārstāvji.

"Latvijas pa...

Pa ceļam no Ķengaraga uz Vāciju pazudis vīrietis
Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirknis meklē bezvēsts pazudušo Igoru Jančuku, kurš šī gada 9. decembrī ap pulksten 15.00 izbrauca no Rīgas, Maskavas ielas ar automašīnu "Mercedes-Benz" uz Vāciju, Hennefas pilsētu.
Melngalvju namā notiks pasākums ģimenēm ar bērniem

17.-18. decembrī Melngalvju namā no plkst. 10.00 norisināsies aizraujoša aktivitāte ģimenēm ar bērniem - "Palīdzi Ziemassvētku vecītim!"

Pasākumā visas dienas garumā vecākiem un bērniem būs iespēja iepazīt Melngalvju namu īpaši interesantā veidā. Ziemas...



Komentāri