lv
yZ3RDKwybFptpEKvZFD7un7zMqFnAIMGLlqfNXE8
589893

Koalīcijas līgumā paredzēta trīs ministru biedru amatu izveide

Koalīcijas līgumā paredzēta trīs ministru biedru amatu izveide

Koalīcijas līgumā paredzēta trīs ministru biedru amatu izveide, bet pašlaik nav paredzēts virzīt konkrētas kandidatūras, aģentūrai LETA pastāstīja viens no partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) līderiem, topošais finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Pēc valdības iecerētās apstiprināšanas vēl gaidāma diskusija, kuri lauki jeb jomas nav nosegti, lai vienotos, kā izmantot šo koalīcijas līgumā paredzēto iespēju, skaidroja politiķis.

Koalīcijas līgumā nav tieši noteikts, kuras partijas ieņems attiecīgos amatus vai pie kurām ministrijām šis amats varētu tikt izveidots. Tomēr noprotams, ka katrai no topošās koalīcijas partijām paredzēta iespēja virzīt pa vienam ministra biedram.

JV pašlaik nav plānojusi kāda ministra biedra amata kandidāta izvirzīšanu, akcentēja Ašeradens.

Kā ziņots, iepriekš izskanējis, ka "Apvienotajam sarakstam" varētu būt iespēja virzīt biedru nākamajai aizsardzības ministrei Inārai Mūrniecei no Nacionālās apvienības.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Egils Levits izsludinājis Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtos grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā un Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz ministru biedru un klimata un enerģētikas ministra amata izveidi. Grozījumi abos likumos stāsies spēkā 13.decembrī.

Levits akcentējis, ka grozījumi ir "labi un pareizi, jo ir nepieciešams modernizēt mūsu valdības sistēmu".

Par topošās Krišjāņa Kariņa (JV) otrās vadītās valdības apstiprināšanu Saeima varētu balsot trešdien.

Brīvdienās pieaudzis Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits

Aizvadītajās brīvdienās Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās palielinājies no 352 līdz 441, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Pēdējās diennakts laikā Latvijas stacionāros ievietoti 38 Covid-19 pacienti. Pēdējo 24 st...

Zelenskis: Ukrainai nepieciešami papildus divi miljardi kubikmetru gāzes
Lai izturētu ziemu, Ukrainai nepieciešami papildus aptuveni divi miljardi kubikmetru gāzes, pirmdien G7 līderiem norādījis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Balvos notiks labdarības akcija - Dzirksteli Ukrainai!

22.decembrī, no plkst.16 līdz plkst.19 Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā varēs svinēt Ziemassvētkus pasākumā "Saulgriežu jampadracis Balvos", kura laikā notiks labdarības akcija "Dzirksteli Ukrainai!".

Uzņēmums "Škladi" sadarbībā ar "ziedot.lv", ...



Komentāri