lv
86wSPIEPsgjxiQzyYMKGegSe9CgxptbXkJktwmq7
586239

Izstādē Vērojot troksni aktualizēs jautājumus par trokšņu piesārņojumu

Izstādē Vērojot troksni aktualizēs jautājumus par trokšņu piesārņojumu

Piektdien, 16.decembrī, plkst.18 galerijā "Rixc" norisināsies Līgas Dubrovskas izstādes "Vērojot troksni" atklāšana, kur aktualizēs jautājumus par trokšņu piesārņojumu, informēja pasākuma organizatori.

Izstādē tiek attēlota industriālās revolūcijas uzplaukuma laiks, kad pilsētvidē mašīnu un fabriku trokšņi sāka dominēt pār citam skaņām, aktualizējot jautājumu par trokšņu klātbūtni ikdienas vidē un tā nozīmi cilvēka psihoemocionālajā telpā.

Šajā darbā autore ir apspēlējusi savus novērojumus urbānās vides trokšņos. Ikdienas ieraksti no ielām transformēti savdabīgā skaņdarbā, ko spēlē šim nolūkam radīti trokšņu instrumenti. Instrumentu veidola risinājums ir saistīts ar industriālās revolūcijas uzplaukuma laiku un 20.gadsimta pirmo pusi, kad atonālas, politonālas, poliritmiskas un neskanīgas skaņas ieguva pašvērtību mākslas un mūzikas pasaulē.

Darbā arī aktualizēts jautājums par trokšņu piesārņojumu, ar ko cilvēce urbānajā vidē cīnās kopš industriālās revolūcijas sākuma.

Dubrovska ir māksliniece, kas 2022.gadā ieguvusi humanitāro bakalaura grādu Audioviuzālajā un mediju mākslā Vizuālās komunikācijas apakšnozarē Latvijas Mākslas akadēmijā. Savos darbos māksliniece meklē eksperimentālus veidus kā integrēt laikmetīgas tehnoloģijas un zinātnes paņēmienus. Mākslas darbā autorei ir svarīga satura daudzslāņainība un asociāciju bagātība, tiecoties uz tādu darba formu, kas spēj raisīt skatītājā emocijas un pārdomas nepastarpināti no autora interpretācijas.

Zelenskis pateicies Baidenam par bezprecedenta palīdzību

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis telefonsarunā ASV prezidentam Džo Baidenam izteicis pateicību Savienotajām Valstīm par "bezprecedenta militāro un finanšu palīdzību".

ASV palīdzība ne tikai sekmē Ukrainas panākumus kaujas laukā, bet arī ļauj sag...

JV apstiprina partijas ministru kandidātus
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) kopsapulce šodien apstiprināja JV ministru amatu kandidatūras topošajā valdībā, informēja viens no JV līderiem, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens.
Bēgļi, bāreņi, izvestie, pazudušie, mirušie. Kādi bija bērnu likteņi Otrā pasaules kara laikā
"Dod Pieci!" labdarības akcija šogad pievēršas Ukrainas karam un bērnu likteņiem tajā. Karš Ukrainā visos tā aspektos ir šausmīgs, taču kā ikvienā karā, visbezpalīdzīgākie un trauslākie ir bērni. Arī 20. gadsimta vēsturē, Otrā pasaules kara laikā, bērn...


Komentāri