lv
uEExWWpQDmpGCh2EqLjYq1UNMCb0v7yLIvyDyOeg
586238

Zelenskis pateicies Baidenam par bezprecedenta palīdzību

Zelenskis pateicies Baidenam par bezprecedenta palīdzību

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis telefonsarunā ASV prezidentam Džo Baidenam izteicis pateicību Savienotajām Valstīm par "bezprecedenta militāro un finanšu palīdzību".

ASV palīdzība ne tikai sekmē Ukrainas panākumus kaujas laukā, bet arī ļauj saglabāt Ukrainas ekonomikas stabilitāti, norādīja Ukrainas prezidents.

Zelenskis arī sacīja, ka piedalīsies virtuālajā "lielā septītnieka" samitā, kas notiks pirmdien.

"Tagad mēs sakoordinējām savas pozīcijas ar Ameriku. Tas būs ļoti svarīgs samits. Būs jaunumi," komentēja Zelenskis.

Kā pavēstīja Baltais nams, Baidens solījis Ukrainai tālāku palīdzību, norādot, ka ASV par prioritāru uzskata Ukrainas pretgaisa aizsardzības stiprināšanu.

Svētdien Ukrainas prezidentam bijušas telefonsarunas ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

JV apstiprina partijas ministru kandidātus
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) kopsapulce šodien apstiprināja JV ministru amatu kandidatūras topošajā valdībā, informēja viens no JV līderiem, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens.
Bēgļi, bāreņi, izvestie, pazudušie, mirušie. Kādi bija bērnu likteņi Otrā pasaules kara laikā
"Dod Pieci!" labdarības akcija šogad pievēršas Ukrainas karam un bērnu likteņiem tajā. Karš Ukrainā visos tā aspektos ir šausmīgs, taču kā ikvienā karā, visbezpalīdzīgākie un trauslākie ir bērni. Arī 20. gadsimta vēsturē, Otrā pasaules kara laikā, bērn...
No cietuma atbrīvotais ieroču tirgonis Buts iestājies Žirinovska partijā
Pagājušajā nedēļā no apcietinājuma ASV atbrīvotais Krievijas ieroču tirgonis Viktors Buts iestājies Kremlim lojālajā ultranacionālistiskajā Liberāldemokrātiskajā partijā. Šo partiju ilgus gadus vadīja skandalozais politiķis Vladimirs Žirinovskis, kurš ...


Komentāri