lv
N6dJIV6Rp11RMyqEkRpNzPhaCU0OJ52ghjAu67gq
584438

Preiļu novadā paplašināts pašvaldības pabalstu saņēmēju loks

Preiļu novadā paplašināts pašvaldības pabalstu saņēmēju loks

Preiļu novadā paplašināts pašvaldības pabalstu saņēmēju loks, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ar grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos paredzēts, ka turpmāk vientuļie pensionāri un personas ar I un II grupas invaliditāti vienu reizi gadā varēs saņemt 20 eiro pabalstu. Pabalstu piešķirs bez ienākumu un materiālās situācijas izvērtēšanas, to varēs saņemt skaidrā naudā vai ar pārskaitījumu.

Pašvaldība plāno, ka pabalsta piešķiršanas apjoms varētu būt aptuveni 25 000 eiro gadā, ņemot vērā mērķgrupas personu skaitu, kas noteikumu pieņemšanas brīdī ir 1250 personas.

Šie paši saistošie noteikumi paredz, ka pašvaldības materiālais atbalsts piešķirams kā 50% atlaide no maksas par pusdienām pašvaldības vispārizglītojošā izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam vai bērniem; 50% atlaide no maksas par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērnam vai bērniem; bērna piedzimšanas pabalsts; pabalsts pensionāram - jubilāram; pabalsts politiski represētai personai; pabalsts bērnam ar invaliditāti; pabalsts personai par aizgādņa pienākumu pildīšanu; pabalsts mācību līdzekļu iegādei daudzbērnu ģimenes skolēnam; apbedīšanas pabalsts personas apbedīšanai; atbalsts pacientu iemaksu segšanai; kā arī pabalsts no brīvības atņemšanas iestādes atbrīvotai personai.

Alūksnes novadā Ziemassvētku saldumu paciņas saņems arī seniori

Alūksnes novada pašvaldība sarūpē Ziemassvētku saldumu paciņas Alūksnes novada teritorijā deklarētajiem pirmsskolas vecuma bērniem līdz septiņu gadu vecumam, kas neapmeklē skolu, bērniem ar invaliditāti un senioriem, kuri līdz šā gada 31.decembrim ir s...

Rīgā attīstīs energoefektīvas dzīvojamās mājas

Piesaistot ilgtermiņa sadarbības partneri - investoru "ASG Resolution Capital", - likvidējamās "ABLV Bank" grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos AS "Pillar Capital" koncerns sācis jaunu darbības virzienu, attīstot un būvējot energoefektīvas daud...

Nākamnedēļ balsos par minimālo algu būvniecības nozarē

Būvniecības nozares ģenerālvienošanās Komiteja 20.decembrī balsos par minimālās algas palielināšanu būvniecības nozarē, aģentūru LETA informēja Latvijas Būvniecības nozares arodbiedrības (LBNA) pārstāvji.

Būvniecības nozares ģenerālvienošanās no 2019.ga...



Komentāri