lv
Rjw6Q2LNCNuabQraJ3TjeY14nIVpfA81kpuizdHd
577085

RTA notiks informatīvs pasākums par studiju iespējām maģistra līmeņa programmā "Lāzertehnoloģijas"

RTA notiks informatīvs pasākums par studiju iespējām maģistra līmeņa programmā "Lāzertehnoloģijas"
Rīga, 12.dec., LETA. Šodien, 12.decembrī, plkst.11 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notiks informatīvs pasākums par studiju iespējām maģistra līmeņa studiju programmā "Lāzertehnoloģijas", aģentūru LETA informēja RTA pārstāvji.

Rīga, 12.dec., LETA. Šodien, 12.decembrī, plkst.11 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notiks informatīvs pasākums par studiju iespējām maģistra līmeņa studiju programmā "Lāzertehnoloģijas", aģentūru LETA informēja RTA pārstāvji.

Programma izveidota sadarbībā ar Mitveidas Augstskolu Vācijā. Studentiem ir iespēja praktizēt un apgūt jaunas tehnoloģijas, kas vērstas uz dažādu materiālu lāzerapstrādi, tas ir, virsmu strukturēšanu, griešanu, marķēšanu, metināšanu un uzkausēšanu, paralēli pētot, markoapstrādes cietību un mikrocietību, hidrofobās un hidrofīlās īpašības, fāzu pārejas izmaiņas, nodiluma un skrāpējuma izturību, kontrastu un atstarošanās spektra īpašības un citas. Šīs programmas absolvēšana nodrošina aktuālāko zināšanu iegūšanu lāzertehnoloģiju jomā, jo lāzertehnoloģijas tiek pielietotas praktiski visās dzīves sfērās - komunikācijās, medicīnā, vides aizsardzībā un citur. Studentiem tiek piedāvāta iespēja divus semestrus studēt arī Vācijā un iegūt abu augstskolu diplomus.

Maģistra studiju programmas "Lāzertehnoloģijas" direktors Antons Pacejs skaidroja, ka studijas ir iespējams apvienot ar darbu. Programma paredzēta augsti kvalificētu inženierzinātņu speciālistu sagatavošanai Latgales reģionā Latvijas un Eiropas Savienības tautsaimniecības vajadzībām. "Galvenās problēmas, kuras iezīmējas nākotnē, skar galvenokārt inženierzinātņu jomu speciālistus. Darba devēji uzsver, ka īpaši kritiska ir situācija ar augstākās kvalifikācijas speciālistu pieejamību. Atsevišķās jomās jau šobrīd ir vērojams augsti kvalificētu darbinieku trūkums. RTA ir nepieciešamā materiāli tehniskā bāze, lai sagatavotu konkurētspējīgus speciālistus," norāda programmas direktors.

Informatīvajā pasākumā būs iespēja apskatīt RTA Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju centru, uzdot jautājumus. Organizatori lūdz interesentus iepriekš pieteikties līdz 9.decembrim.

RTA ir iespēja sākt studijas ziemā par valsts budžeta līdzekļiem, jo no 2. līdz 27.janvārim izsludināta ziemas uzņemšana Inženieru fakultātes maģistra studiju programmā "Lāzertehnoloģijas" un "Elektroniskās komercijas informācijas sistēmas".

Norisināsies diskusija par "#EsArī" kustību Latvijā

Šodien kinoteātrī "Kino Citadele" pēc filmas "Viņa teica" seansa norisināsies diskusija par "#EsArī" kustību Latvijā, informēja SIA "Latvian Theatrical Distribution".

Diskusijā piedalīsies literatūras žurnāla "Punctum" redaktore, rakstniece, izstāžu kur...

Turpinās iztiesāt krimināllietu par robežsargu kukuļošanu un krāpšanu saistībā ar vairākiem iepirkumiem
Rīga, 12.dec., LETA. Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētas tiesā šodien plkst.10 turpinās skatīt krimināllietu, kurā par korupciju un krāpšanu saistībā ar vairākiem iepirkumiem apsūdzētas septiņas personas, tostarp robežsargi un uzņēmumu pārstāv...
Lielvārdes bāzē piegādāti pirmie divi Gaisa spēku 'Black Hawk' helikopteri
Šodien Nacionālo bruņoto spēku (NBS) aviācijas bāzē piegādāti pirmie divi no kopumā četriem pasūtītajiem Gaisa spēku helikopteriem "Black Hawk", pastāstīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).


Komentāri