lv
LueHU6LVO7ueUfTuNyztWAAcxgjk4QoXGJuUp684
566700

Eiropas Parlamenta meklēs veidus diskriminācijas novēršanai

Eiropas Parlamenta meklēs veidus diskriminācijas novēršanai

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti nākamnedēļ prasīs pasākumus, kas ļautu cilvēkiem ar invaliditāti piedalīties sabiedrības dzīvē un darba tirgū, un ierosinās veidus, kā novērst diskrimināciju, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Pēc viņa paustā, gaidāms, ka deputāti atkārtoti pieprasīs pilnībā garantēt personu ar invaliditāti tiesības dzīvot neatkarīgi, īstenojot politiku un tiesību aktus, kas vērsti uz iekļaušanu un izskauž stereotipus.

Rezolūcijas projektā norādīts, ka viens no svarīgākajiem parametriem šī mērķa īstenošanai ir piekļuve darba tirgum. Eiropas Komisija tiek aicināta izstrādāt Eiropas tiesisko regulējumu iekļaujošiem uzņēmumiem, kā arī pārtraukt jebkādu Eiropas Savienības finansējumu segregētai videi.

Tekstā aplūkota arī intersekcionālā diskriminācija, tostarp uz dzimumu balstīta vardarbība, nosodīts fakts, ka cilvēkiem ar invaliditāti liegta piekļuve seksuālās un reproduktīvās veselības aprūpes pakalpojumiem, ka viņi pakļauti piespiedu kontracepcijai un sterilizācijai vai ka ierobežota šo cilvēku tiesībspēja.

Maroka kā pirmā Āfrikas valsts piegādās Ukrainai tanku rezerves daļas

Pēc ASV ieteikuma Maroka piegādās Ukrainai tanku T-72 rezerves daļas un tā ir pirmā reize, kad kāda Āfrikas valsts sniedz militāro palīdzību Kijivai, vēsta izdevums "Le Journal de l'Afrique".

Marokas piedalās ASV militārajā bāzē Ramšteinā Vācijā notieko...

Limbažu novada Skultes pagastā izcēlies ugunsgrēks viesu namā

Limbažu novada Skultes pagastā svētdienas rītā izcēlies ugunsgrēks kādā viesu namā, uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.4.10 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Skultes pagastu, kur dega divstāvu viesu māja 120 kvadrāt...

Limbažu novada Skultes pagastā izcēlies ugunsgrēks viesu namā
Limbažu novada Skultes pagastā svētdienas rītā izcēlies ugunsgrēks kādā viesu namā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).


Komentāri