lv
PBzUvRhkAl13a9ivTI2hGy89j2nNAiAdDJOf2oPI
566699

Maroka kā pirmā Āfrikas valsts piegādās Ukrainai tanku rezerves daļas

Maroka kā pirmā Āfrikas valsts piegādās Ukrainai tanku rezerves daļas

Pēc ASV ieteikuma Maroka piegādās Ukrainai tanku T-72 rezerves daļas un tā ir pirmā reize, kad kāda Āfrikas valsts sniedz militāro palīdzību Kijivai, vēsta izdevums "Le Journal de l'Afrique".

Marokas piedalās ASV militārajā bāzē Ramšteinā Vācijā notiekošajās Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmēs, kur tiek spriests par palīdzību Ukrainas armijai.

Pēc pieejamās informācijas, Marokas Karaliskajos bruņotajos spēkos šobrīd ir aptuveni 40 no Baltkrievijas saņemti tanki T-72, 54 Ķīnas tanki MBT-2000 un aptuveni 350 novecojuši tanki M60A1/M60A3.

ASV izdevies pārliecināt Maroku piegādāt Ukrainai bruņutehnikas rezerves daļas "stingrākās slepenības apstākļos". Izdevuma avoti vēsta, ka amerikāņu diplomātija paplašina savas operācijas Āfrikā, lai nodrošinātu ieročus Ukrainai.

Limbažu novada Skultes pagastā izcēlies ugunsgrēks viesu namā

Limbažu novada Skultes pagastā svētdienas rītā izcēlies ugunsgrēks kādā viesu namā, uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.4.10 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Skultes pagastu, kur dega divstāvu viesu māja 120 kvadrāt...

Limbažu novada Skultes pagastā izcēlies ugunsgrēks viesu namā
Limbažu novada Skultes pagastā svētdienas rītā izcēlies ugunsgrēks kādā viesu namā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).
Par prasmēm un darīšanu. Saruna ar LU rektoru Indriķi Muižnieku
"Ar to, ka esi jauns, vien nepietiek. Vajag arī prast un darīt," teic pētnieks, zinātnieks, Latvijas Universitātes (LU) rektors profesors Indriķis Muižnieks, viesojoties Radio "Naba" rubrikā "Gana aktuāli". Viņš arī iesaka: "Visiem iesaku obligāti doti...


Komentāri