lv
pjYsN61YQGJWQdbe9Y7mjYI5VU5sOpBINYmJ7WWq
550831

LBTU aicina piedalīties konferencē par inovācijām bioekonomikā

LBTU aicina piedalīties konferencē par inovācijām bioekonomikā
Rīga, 10.dec., LETA. Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) aicina piedalīties zinātniskajā konferencē "Inovācijas bioekonomikā", liecina LBTU publicētā informācija.

Rīga, 10.dec., LETA. Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) aicina piedalīties zinātniskajā konferencē "Inovācijas bioekonomikā", liecina LBTU publicētā informācija.

Zinātnieki, politikas veidotāji un interesenti aicināti uzzināt par aktualitātēm nozarē un labās prakses piemēriem dažādos bioekonomikas sektoros. Konferences laikā būs iespēja iepazīties gan ar Latvijas, gan citu valstu pieredzes stāstiem.

Kā norāda organizatori, bioekonomika ir nozīmīga tautsaimniecības daļa, kur ražošanas procesā ilgtspējīgā un pārdomātā veidā tiek izmantoti atjaunojamie dabas resursi, lai ražotu pārtiku, barības preces, enerģiju un citu sabiedrībai svarīgu produkciju. Savukārt inovācijas bioekonomikā ir ne vien jaunu produktu, pakalpojumu izpēte un radīšana, bet arī iepriekš izveidotās kvalitātes un ražošanas efektivitātes paaugstināšana.

Pasākumu atklās LBTU zinātņu prorektore Irina Arhipova, bet pēc tam dalībniekus uzrunās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieks Dagnis Dubrovskis un pārstāvji no Norvēģijas Dabaszinātņu universitātes, Belgradas Universitātes, Halmstades Universitātes un Igaunijas Dzīvības zinātņu universitātes, kā arī LBTU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes lektore Vineta Tetere.

Konferences otro daļu atklās AS "Latvijas finieris" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, kuram sekos vairākas uzrunas no dažādu LBTU fakultāšu pārstāvjiem.

Konferenci noslēgs Dārzkopības institūta pētniece Inga Moročko-Bičevska.

Konference notiks 16.decembrī plkst.10. LBTU Aulā, kā arī tiešraidē LBTU mājaslapā un "Youtube" kanālā.

Pasākumam nepieciešams iepriekš reģistrēties.

Sestdien Latvijā saglabāsies sals, bet sniegs gaidāms tikai jūras piekrastē

Sestdien visā Latvijā saglabāsies sals, debesis daudzviet būs mākoņainas, bet vietām skaidrosies, savukārt sniegs gaidāms tikai jūras piekrastē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Priekšpusdienā vietām saglabāsies migla, sarma...

Janvārī sāksies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi"
Rīga, 10.dec., LETA. Janvārī sāksies sestais gadskārtējais dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi", aģentūru LETA informē biedrības "Dzīvnieku brīvība" valdes priekšsēdētāja Katrīna Krīgere.

Rīga, 10.dec., LETA. Janvārī sāksies ...

Psiholoģe: Arī ar labiem nodomiem var pārkāpt robežas attiecībās
Robežas attiecībās tiek pārkāptas ikreiz pie emocionālas, fiziskas vai seksuālas vardarbības, taču arī ar labiem nodomiem var pārkāpt robežas, cenšoties it kā otram palīdzēt, Latvijas Radio raidījumā "Vai tas ir normāli?" skaidroja psiholoģijas zinātņu...


Komentāri