lv
MZqQHFfNqk80tyhBTJIXoiZJhpoesKD6IrcbK0qK
550829

Janvārī sāksies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi"

Janvārī sāksies dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi"
Rīga, 10.dec., LETA. Janvārī sāksies sestais gadskārtējais dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi", aģentūru LETA informē biedrības "Dzīvnieku brīvība" valdes priekšsēdētāja Katrīna Krīgere.

Rīga, 10.dec., LETA. Janvārī sāksies sestais gadskārtējais dabai draudzīgas ēšanas izaicinājums "Neapēd zemeslodi", aģentūru LETA informē biedrības "Dzīvnieku brīvība" valdes priekšsēdētāja Katrīna Krīgere.

Biedrībā skaidro, ka izaicinājuma "Neapēd zemeslodi" dalībnieki janvārī apņemas samazināt dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņu uzturā un apgūt veselīgākus ēšanas ieradumus, lai saudzētu dabu un mazinātu savu ietekmi uz klimatu. Dalībnieki izaicinājumā var izvēlēties sev piemērotāko apņemšanos - trīs dienas nedēļā ēst veģetāri, pilnībā ēst veģetāri vai izmēģināt pilnībā vegānisku uzturu.

Vienlaikus, lai atbalstītu dalībniekus, izaicinājuma rīkotāji katru dienu e-pastā sūtīs receptes katrai ēdienreizei, noderīgu informāciju par augu valsts uzturu, kā arī piedāvājumus ēstuvēs un veikalos.

Tāpat Krīgere informē, ka šogad interesentus izaicinājumā piedalīties aicina arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), mūziķis Dons, modes mākslinieks Kašers un uztura speciāliste Anna Rozīte.

Pēc biedrībā paustā, Staķis atzīmējis, ka veselīgāka ēšana nāk par labu ne vien pašiem, bet arī pilsētas, valsts un planētas ilgtspējai.

"Rīga uzņēmusi kursu uz klimatneitralitāti, tāpēc pievienojos "Neapēd zemeslodi" izaicinājumam. Lai popularizētu rīcību vides labā, Rīgas domes Centrālā administrācija janvārī savos pasākumos pasniegs tikai veģetārus ēdienus," atklājis Staķis.

Pieteikties izaicinājumam "Neapēd zemeslodi" ir iespējams mājaslapā "www.neapedzemeslodi.lv".

"Dzīvnieku brīvība" ir 2012.gadā dibināta biedrība, kuras mērķis ir izbeigt dzīvnieku ciešanas industriālajā lopkopībā.

Psiholoģe: Arī ar labiem nodomiem var pārkāpt robežas attiecībās
Robežas attiecībās tiek pārkāptas ikreiz pie emocionālas, fiziskas vai seksuālas vardarbības, taču arī ar labiem nodomiem var pārkāpt robežas, cenšoties it kā otram palīdzēt, Latvijas Radio raidījumā "Vai tas ir normāli?" skaidroja psiholoģijas zinātņu...
Rīgas tirdzniecības centros varēs ziedot siltās drēbes kara bēgļu ģimenēm no Ukrainas
Rīga, 10.dec., LETA. Šodien no plkst.12 līdz plkst.20, īstenojot labdarības akciju "Silto drēbju dienas!", Rīgas lielākajos tirdzniecības centros varēs ziedot jaunas vai lietotas siltās drēbes kara bēgļu ģimenēm no Ukrainas, aģentūrai LETA pavēstīja "Z...
Baltijas valstīs turpina sarukt degvielas cenas
Rīga, 10.dec., LETA. Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās samazinājās degvielas cenas, tostarp benzīna cenas tuvojas līmenim, kāds bija pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati. ...


Komentāri