lv
AiajJM5Yoy8NamYEarZ57xeYlmg2NFXqxgGkwvb8
543486

Grieķijā turpinās čigānu grautiņi, Atēnās sašauts policists

Grieķijā turpinās čigānu grautiņi, Atēnās sašauts policists

Čigānu kopienas pārstāvji daudzviet Grieķijā turpina nekārtības, kas aizsākās pēc kāda čigānu pusaudža sašaušanas pirmdien Salonikos policijas pakaļdzīšanās gaitā. Kā vēsta vietējie mediji, Atēnās policijas virzienā raidīti šāvieni, vienu policistu savainojot.

Atēnu priekšpilsētā Aspropirgā šāvieni policijas virzienā, lietā liekot bises, raidīti no aptuveni 30 nekārtību dalībnieku grupas.

Citviet nekārtību dalībnieki policistus apmētāja ar akmeņiem, dedzinājuši atkritumu tvertnes, riepas un automašīnas.

Cilvēki izgāja Grieķijas pilsētu ielās, lai protestētu pret policijas vardarbību, pēc tam, kad policists pirmdien Salonikos pakaļdzīšanās gaitā sašāva 16 gadus vecu čigānu.

Daudzi radikāļi izmanto protestus kā izdevību, lai rīkotu grautiņus.

Grieķijas čigānu biedrības "Ellan Passe" prezidents Vasilis Pancs aicinājis izbeigt nekārtības.

Kā ziņots, 16 gadus vecais čigānu pusaudzis tika sašauts galvā agrā pirmdienas rītā pēc tam, kad mēģināja nesamaksājis aizbraukt no degvielas uzpildes stacijas.

Sašautais, lai izvairītos no aizturēšanas, mēģinājis sabraukt policistus, kas to centušies panākt ar motocikliem. Policisti bijuši spiesti atklāt uguni un raidījuši uz autovadītāju divus šāvienus.

Ievainotais pusaudzis zaudējis kontroli pār automobili, kas ietriecies sienā.

Sašautais nogādāts slimnīcā, un viņa stāvoklis joprojām ir kritisks.

Policists, kurš šāvis uz pusaudzi, ir aizturēts.

No nākamās pirmdienas Vidzemes slimnīcā noteikta karantīna

Ņemot vērā izsludināto gripas epidēmijas sākumu un palielinoties Covid-19 blakus diagnožu pacientu skaitam, Vidzemes slimnīcā no pirmdienas, 12.decembra, noteikta karantīna un ierobežota pacientu apmeklēšana palātās, informēja slimnīcas pārstāve Benita...

Uz Ukrainas energoobjektiem raidīts vairāk nekā 1000 raķešu un dronu
Krievija kopš 10.oktobra uz Ukrainas enerģētikas infrastruktūras objektiem raidījusi vairāk nekā 1000 raķešu un dronu, preses brīfingā pavēstīja Ukrainas nacionālā enerģētikas uzņēmuma "Ukrenerho" vadītājs Volodimirs Kudrickis.
Jelgavas mājražotāju kontaktbirža apliecina – kovida un inflācijas dēļ ražotāji kļuvuši radošāki un «zaļāki»
Mājražotāji un amatnieki ceturtdien kontaktbiržā Jelgavā prezentēja savu veikumu. Eksperti, kuru uzdevums ir atrast inovatīvus un nākotnē eskportspējīgus produktus atzina, ka garais kovida ierobežojumu laiks un Krievijas kara radītie ekonomiskie izaici...


Komentāri