lv
K5h9AJ3etzXA7fKH68wveh88Kyh1KtEn2t6ZIRws
543485

No nākamās pirmdienas Vidzemes slimnīcā noteikta karantīna

No nākamās pirmdienas Vidzemes slimnīcā noteikta karantīna

Ņemot vērā izsludināto gripas epidēmijas sākumu un palielinoties Covid-19 blakus diagnožu pacientu skaitam, Vidzemes slimnīcā no pirmdienas, 12.decembra, noteikta karantīna un ierobežota pacientu apmeklēšana palātās, informēja slimnīcas pārstāve Benita Brila.

Pacientus drīkst apmeklēt tuvinieki tikai ar ārstējošā ārsta atļauju, ja pacienta veselības stāvoklis ir novērtējams kā ļoti smags. Pacienta apmeklējums atļauts vienā reizē vienai personai, uzturoties pie pacienta ne ilgāk par 15 minūtēm, lietojot FFP2, FFP3 respiratoru vai ķirurģisko sejas masku.

Tuvinieki tiek aicināti ar pacientiem sazināties attālināti, izmantojot mobilos tālruņus. Pirmās nepieciešamības paciņas - brilles, personīgās higiēnas piederumi, ārsta izrakstīti medikamenti, mobilais tālrunis un lādētājs, ēdiens un dzēriens neatvērtos iepakojumos - nodošanai pacientam atstājami poliklīnikas reģistratūras garderobē, darba dienās plkst.7.30 līdz 18, pārējā laikā - Neatliekamās medicīnas palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā, norādot pacienta vārdu un uzvārdu un nodaļu, kurā pacients ārstējas.

Uz Ukrainas energoobjektiem raidīts vairāk nekā 1000 raķešu un dronu
Krievija kopš 10.oktobra uz Ukrainas enerģētikas infrastruktūras objektiem raidījusi vairāk nekā 1000 raķešu un dronu, preses brīfingā pavēstīja Ukrainas nacionālā enerģētikas uzņēmuma "Ukrenerho" vadītājs Volodimirs Kudrickis.
Jelgavas mājražotāju kontaktbirža apliecina – kovida un inflācijas dēļ ražotāji kļuvuši radošāki un «zaļāki»
Mājražotāji un amatnieki ceturtdien kontaktbiržā Jelgavā prezentēja savu veikumu. Eksperti, kuru uzdevums ir atrast inovatīvus un nākotnē eskportspējīgus produktus atzina, ka garais kovida ierobežojumu laiks un Krievijas kara radītie ekonomiskie izaici...
Horvāti uzvar 11 metru sitienos, nelaiž Brazīlijas milžus Pasaules kausa pusfinālā. Svarīgākie notikumi
Horvātijas futbola izlase piektdien Pasaules kausa ceturtdaļfinālā pēc pagarinājuma cīnījās neizšķirti 1:1 ar Brazīlijas valstsvienību, bet ar 4:2 nodrošināja uzvaru pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, liedzot varenajiem pretiniekiem turpināt ceļu preti...


Komentāri