lv
KoxGz4tVdkDGLJnCYJza3tz2PwgDKMKbUpZVmSMd
531853

Amerikā aizliedz vairāk nekā Latvijā: kāpēc tagad uzplaukst mākslas cenzūra?

Amerikā aizliedz vairāk nekā Latvijā: kāpēc tagad uzplaukst mākslas cenzūra?
Nesenais incidents ar igauņu keramiķa Sandera Raudsepa provokatīvo skulptūru izņemšanu no Marka Rotko mākslas centra pēc Daugavpils domes rīkojuma jau atkal uzjundījis diskusiju vētru par to, vai Latvijā pastāv mākslas cenzūra. Lai arī Satversme garantē vārda un izteiksmes brīvību, pēdējo desmit gadu laikā vairāki publiski izskanējuši gadījumi apliecina, ka diemžēl tā mēdz būt tikai formalitāte. Vienlaikus Latvija nebūt nav vienīgā demokrātija, kas saskaras ar mākslas cenzūru – vēl sliktāka situācija ir "demokrātijas citadelē" ASV, kur aktuālās sabiedriskās kustības kā "MeToo" un "Black Lives Matter" paradoksālā kārtā veicinājušas mākslas institūciju pašcenzūru.
'Poļu reakcija bija fantastiska.' Kāpēc raķete Polijā neierāva karā NATO?
Polijas Seims, pieminot divus pierobežas ciemā, visticamāk, ukraiņu raķetes nogalinātos poļu vīrus, noturēja klusuma brīdi. "Pieminam bojāgājušos un bruņojam ukraiņus," – tāds ir kopējais Rietumu vēstījums pēc asiņainā incidenta. Vienā no amerikāņu ikv...
"The Insider": Krievijas oligarhi turpina biznesu Latvijā
Rīga, 8.dec., LETA--THE INSIDER. Ar Kremli saistītie Krievijas oligarhi Iskanders Mahmudovs un Andrejs Bokarjevs turpina aktīvu uzņēmējdarbību Latvijā, izdevies noskaidrot tīmekļa izdevumam "The Insider".

Rīga, 8.dec., LETA--THE INSIDER. Ar Kre...

Bagatskis kļuvis par Rumānijas vienības Voluntari galveno treneri

Latvijas speciālists Ainars Bagatskis, kurš arī vada Ukrainas vīriešu basketbola izlasi, apstiprināts Rumānijas kluba "Voluntari" galvenā trenera amatā, ceturtdien paziņoja vienība.

"Voluntari" noslēgusi vienošanos ar Bagatski līdz 2024.gada jūlijam.

P...



Komentāri