lv
34i44hOUpVOIJ3Cj6QgEGrC6Uqd7xEWHdHYcoFJQ
525173

Gads amatā: divas trešdaļas vāciešu ir neapmierināti ar Šolca valdību

Gads amatā: divas trešdaļas vāciešu ir neapmierināti ar Šolca valdību

Gadu pēc kanclera Olafa Šolca stāšanās amatā divas trešdaļas vāciešu ir neapmierināti ar viņa valdību, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc aģentūras DPA pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "YouGov", 33% respondentu izteikušies, ka viņi ir "drīzāk neapmierināti" ar Šolca vadītās koalīcijas darbu, bet vēl 33% atzinuši, ka ir "ļoti neapmierināti".

Tikai 3% aptaujāto izteikušies, ka ir "ļoti apmierināti" ar sociāldemokrātu (SPD), zaļo un liberālās Brīvo demokrātu partijas (FDP) veidoto koalīciju, bet vēl 23% bijuši ar to "drīzāk apmierināti".

Tomēr starp valdošajā koalīcijā pārstāvēto partiju vēlētājiem attieksme pret Šolca vadīto valdību ir ļoti atšķirīga.

Kamēr 56% vāciešu, kas atbalsta zaļos, ir apmierināti ar valdību, starp FDP vēlētājiem tādu ir tikai 24%.

Tajā pašā laikā starp tiem, kas balsojuši par Šolca pārstāvētajiem sociāldemokrātiem, ar valdību apmierināti ir 48%, bet neapmierināti - 47%.

Aptauja arī liecina, ka attieksme pret kancleru ir tikai nedaudz labāka nekā pret valdību kopumā. 64% respondentu ir neapmierināti ar Šolca darbu, bet apmierināti ir tikai 29%.

51% vāciešu uzskata, ka viņa priekštece Angela Merkele bijusi labāka valdības vadītāja, bet tikai 19% atzinuši, ka Šolcs viņu pārspēj.

Pat starp SPD vēlētājiem rezultāts ir Merkelei par labu - 39% pret 37%.

No trim koalīcijas partijām visaugstāko vērtējumu izpelnījušies zaļie. 28% respondentu uzskata, ka vides aizstāvji, atrodoties valdībā, visveiksmīgāk īstenojuši savu programmu.

Par SPD tādās domās ir 23% aptaujāto, bet FDP darbu savu ideju īstenošanā par veiksmīgu atzinuši tikai 19%.

Neskatoties uz neapmierinātību ar valdību, tikai 31% vāciešu uzskata, ka koalīcija sabruks, kamēr 47% tic, ka tā turpinās darbu līdz nākamajām Bundestāga vēlēšanām, kas paredzētas 2025.gadā.

Strādājošajiem ukraiņiem tomēr nebūs obligāti jāmācās latviešu valoda

Saeimas vairākums šodien nolēma, ka tomēr netiks likts strādājošajiem Ukrainas iedzīvotājiem obligāti mācīties latviešu valodu.

Iepriekš Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija bija atbalstījusi Kultūras ministrijas priekšlikum...

Elitāra tanku armija stiprina Krievijas aizsardzību pie Svatoves, ziņo briti
Krievijas 1. gvardes tanku armija ir izvērsta aizsardzības pozīcijās pie Luhanskas apgabala pilsētas Svatoves, savā ikdienas ziņojumā par stāvokli Ukrainas frontē ziņo Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.
Nevar jokot ar divām lietām – ar Bahu un ar kafiju. Komponists Juris Karlsons radījis pats savu «Kafijas kantāti»
"Reiz vasarā, dzerot kafiju savā dārza terasē, man ienāca prātā atmiņā atsvaidzināt Baha "Kafijas kantāti": sadabūju notis un ierakstu, sāku pētīt partitūru un konstatēju, ka tas ir Baham pilnīgi neraksturīgs darbs. Mēs viņu pazīstam pēc ļoti nopietnas...


Komentāri