lv
M5CJGmrSUgblEj9SiOTOEyXEqBaH2SOjbd76KpOT
525172

Strādājošajiem ukraiņiem tomēr nebūs obligāti jāmācās latviešu valoda

Strādājošajiem ukraiņiem tomēr nebūs obligāti jāmācās latviešu valoda

Saeimas vairākums šodien nolēma, ka tomēr netiks likts strādājošajiem Ukrainas iedzīvotājiem obligāti mācīties latviešu valodu.

Iepriekš Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija bija atbalstījusi Kultūras ministrijas priekšlikumu, kas Ukrainas iedzīvotājiem, kuri ir sākuši darba tiesiskās attiecības Latvijā, no nākamā gada būtu paredzējis pienākumu apmeklēt latviešu valodas mācības.

Tomēr parlamenta vairākums grozījumiem "Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā" iesniegto priekšlikumu noraidīja.

Reizē likumā šodien tika noteikts, ka no 2023.gada 1.jūlija Ukrainas iedzīvotājam būs tiesības bez maksas apmeklēt latviešu valodas mācības un kultūrorientācijas kursus un pasākumus, kas sekmē sadarbību starp Ukrainas iedzīvotājiem un Latvijas sabiedrību.

Elitāra tanku armija stiprina Krievijas aizsardzību pie Svatoves, ziņo briti
Krievijas 1. gvardes tanku armija ir izvērsta aizsardzības pozīcijās pie Luhanskas apgabala pilsētas Svatoves, savā ikdienas ziņojumā par stāvokli Ukrainas frontē ziņo Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.
Nevar jokot ar divām lietām – ar Bahu un ar kafiju. Komponists Juris Karlsons radījis pats savu «Kafijas kantāti»
"Reiz vasarā, dzerot kafiju savā dārza terasē, man ienāca prātā atmiņā atsvaidzināt Baha "Kafijas kantāti": sadabūju notis un ierakstu, sāku pētīt partitūru un konstatēju, ka tas ir Baham pilnīgi neraksturīgs darbs. Mēs viņu pazīstam pēc ļoti nopietnas...
Uzņēmumam par nelikumīgu augsnes ieguvi liek maksāt desmitkāršu dabas resursu nodokli
SIA "KVL Baltic" Mārupes pagastā ieguvis un realizējis augsni bez dabas resursu lietošanas atļaujas, tādēļ Valsts vides dienests (VVD) uzņēmumam aprēķinājis desmitkāršu dabas resursu nodokli (DRN) – apmēram 625 000 eiro apmērā, liecina dienesta paziņoj...


Komentāri