lv
7VUbr0n1E5oKbJYvapIdTY62lJ9fwfiDC1H3DaP4
520302

Notiks bioloģiskās lauksaimniecības konference "Ar jaunu spēku pretī izaugsmei"

Notiks bioloģiskās lauksaimniecības konference "Ar jaunu spēku pretī izaugsmei"
Rīga, 8.dec., LETA. Šodien tiešsaistē notiks bioloģiskās lauksaimniecības konference "Ar jaunu spēku pretī izaugsmei", aģentūru LETA informē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC).

Rīga, 8.dec., LETA. Šodien tiešsaistē notiks bioloģiskās lauksaimniecības konference "Ar jaunu spēku pretī izaugsmei", aģentūru LETA informē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC).

Konference notiks plkst.10 tiešsaistē "www.laukutikls.lv un LLKC "Facebook" kontā.

Kā norāda organizatori, pasākumā piedalīsies vairāki nozares pārstāvji, lai informētu par Latvijas un Eiropas virzītājspēkiem bioloģiskās lauksaimniecības jomā.

Pasākumā brokastu pārslu "Milzu!" ražotāja līdzīpašnieks Enno Ence sniegs ieskatu par bioloģiskās pārtikas patēriņa tendencēm, savukārt Latvijas Dabas fonda zālāju produktu kuratore Laura Līdaka stāstīs par Ziemeļvalstu pieredzi dabisko zālāju integrēšanā ražošanā un pļavas produkta zīmolu.

Tāpat par bioloģisko graudkopību informēs SIA "Grīnis" saimnieks Eds Noordams, bet zemnieku saimniecības "Pienjāņi" pārstāvis Mārtiņš Knipšis stāstīs par bioloģisko augļkopību. Par tehnoloģiju izmantošanu saimniecībās informēs SIA "IRGK Serviss" saimnieks Renārs Raguckis, bet LLKC Vides nodaļas augkopības konsultante Ilze Andersone sniegs informāciju par bioloģiskās graudkopības ienesīgumu.

Vienlaikus LLKC Vides nodaļas vadītāja Zane Rubika un KS "Jurgensburg Agro" valdes priekšsēdētājs Ringolds Grāpis stāstīs par koprades lomu zināšanu radīšanā un saimniecību attīstībā.

Konferencē piedalīsies arī divi ārvalstu viesi - Horvātijas bioloģiskās saimniecības "Zrno eko imanje" pārstāvis un Francijas uzņēmuma "Innterbio Nouvelle-Aquitaine" pārstāve.

Konferences izskaņā, pēc Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) piesaistītā eksperta Andra Lismaņa prezentācijas, notiks diskusija starp Zemkopības ministrijas, LLKC un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociāciju (LBLA) pārstāvjiem par to, vai nākamajā Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) plānošanas periodā ir paredzēti pietiekami pasākumi un atbalsts bioloģiskās lauksaimniecības nozaru attīstībai.

Konferenci rīko LLKC sadarbībā ar LBLA.

Rīgas domes deputātus informēs par bīstamības novēršanu Bolderējā bojātajā ēkā
Rīga, 8.dec., LETA. Šodien SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) informēs Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputātus par situāciju ēkā Bolderājā, Stūrmaņu ielā 3, liecina komitejas sēdes daba kārtība.

Rīga, 8.dec., LETA. Šodien SIA "Rīgas n...

Pasniegs pieaugušo neformālās izglītības balvas "Saules laiva"
Rīga, 8.dec., LETA. Šodien mākslas muzejā "Rīgas birža" norisināsies Pieaugušo neformālās izglītības balvas "Saules laiva" pasniegšanas ceremonija, aģentūru LETA informēja Eiropas pieaugušo mācīšanās elektroniskā platformas (EPALE) Nacionālā atbalsta d...
Noslēgsies Itālijas jaunā kino festivāls
Rīga, 8.dec., LETA. Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien noslēgsies Itālijas jaunā kino festivāls, kas tapis sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā un "N.I.C.E. New Italian Cinema Festival", aģentūru LETA informēja kinoteātrī.

Rīga, 8.dec., L...



Komentāri