lv
tMvn2lmDit5Pg2LMG0J3zwFL5F31HaEdF0mUuAjB
519691

Noslēgsies Itālijas jaunā kino festivāls

Noslēgsies Itālijas jaunā kino festivāls
Rīga, 8.dec., LETA. Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien noslēgsies Itālijas jaunā kino festivāls, kas tapis sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā un "N.I.C.E. New Italian Cinema Festival", aģentūru LETA informēja kinoteātrī.

Rīga, 8.dec., LETA. Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien noslēgsies Itālijas jaunā kino festivāls, kas tapis sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā un "N.I.C.E. New Italian Cinema Festival", aģentūru LETA informēja kinoteātrī.

"N.I.C.E." Itālijas jaunā kino festivāls dibināts 1991.gadā pēc kino profesionāļu iniciatīvas. Šī festivāla mērķis ir popularizēt itāļu jauno kino pasaulē, organizējot festivālus un starptautisku kultūras apmaiņu. Tā ir festivāla galvenā misija: iedvesmot darbam jaunos režisorus, atspoguļojot kino impulsus un tendences.

Kinoteātrī šodien plkst.18 būs skatāma režisora un scenārista Alesandro Kapitani filma "Mūsu rēgi", kas tika prezentēta 79.Venēcijas kino festivālā. Kapitani debitēja kino pasaulē kā neatkarīgā kino autors. 2013.gadā ar īsfilmu "La legge di Jennifer" ieguva "Nastro d’Argento" balvu.

2016.gadā viņam tika piešķirta David di Donatello balva par labāko īsfilmu "Bellissima". Tāpat Kapitani ir ļoti veiksmīgu televīzijas programmu režisors un autors. Pēc kino seansa notiks tikšanās ar režisoru Kapitani. Festivāls noslēgsies ar režisores Mišelas Českonas debijas spēlfilmu - trilleri "Zilās acis" jeb "Occhi Blu" - plkst.20.30. Autore atzīst, ka filma ir "personiska interpretācija un veltījums žanram "polar", kas apvieno "film noir" un detektīvu tēmas stilistiskās iezīmes.

Itālijas jaunā kino festivāls tiek demonstrēts Eiropas kino mēneša laikā. Eiropas kino mēnesis šogad norisinās no 13.novembra līdz 10.decembrim. Pateicoties sadarbības tīklam "Europa Cinemas", kinoteātri 35 valstīs no Reikjavīkas līdz Atēnām, no Lisabonas līdz Rīgai izcels Eiropas filmas, piedāvājot īpašas filmu programmas un pasākumus.

Ieeja filmas seansā ir bez maksas. Ieejas biļetes iespējams rezervēt kinoteātra mājaslapā.

Akciju cenas krītas, pastiprinoties bažām par recesiju
Ņujorka, 8.dec., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropas biržās trešdien turpināja kristies, pastiprinoties investoru bažām par recesiju. 

Ņujorka, 8.dec., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropas biržās trešdien turpināja kristies, pastiprinoties...

Saeima lems par atbalsta pagarināšanu kara bēgļiem no Ukrainas
Rīga, 8.dec., LETA. Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par atbalsta no Krievijas īstenotā kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem pagarināšanu līdz 2023.gada 30.jūnijam, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Rīga, 8.dec., LETA. S...

Cēsīs atvadīsies no dziesminieka Haralda Sīmaņa
Rīga, 8.dec., LETA. Cēsu baznīcā šodien plkst.12 notiks dziesminieka Haralda Sīmaņa izvadīšana, sociālajā medijā "Facebook" vēsta Austras biedrība.

Rīga, 8.dec., LETA. Cēsu baznīcā šodien plkst.12 notiks dziesminieka Haralda Sīmaņa izvadīšana, ...



Komentāri