lv
Tk77NJKtSyHvXohfednyXJgmLdie00bxmiusc3by
517227

Lielākais pasaulē. Sāk būvēt teleskopu, kas meklēs tumšo enerģiju un citplanētiešus

Lielākais pasaulē. Sāk būvēt teleskopu, kas meklēs tumšo enerģiju un citplanētiešus
Pēc 30 gadus ilgas gatavošanās Austrālijā beidzot sākta kolosālā SKA radioteleskopa būvniecība. Par ieceres vērienu liecina jau nosaukums – SKA ir abreviatūra no "Square Kilometer Array" jeb antenu lauka, kas pletīsies kvadrātkilometra lielumā. Ko šī ietaise darīs? Ļoti uzmanīgi klausīsies Visumā. Iespējams, cerot sadzirdēt arī kādus signālus no inteliģentām citplanētu būtnēm. Galvenais, lai nesanāk kā tai radioastronomu komandai, kas 17 gadus meklēja avotu mistiskam radiosignālam kosmosā un atmosfērā, kaut tā izcelsme bija rodama daudz, daudz tuvāk.
Grieķijā kreiso ekstrēmistu sarīkoto grautiņu laikā aizturēti 30 cilvēki

Nekārtību laikā, kas sekoja sākotnēji miermīlīgajām demonstrācijām pret policijas vardarbību, Grieķijas pilsētās aizturēti vairāk nekā 30 cilvēki.

Trešdien policija ziņo, ka nekārtības izcēlušās Atēnās un Salonikos.

Sadursmju laikā kreisie ekstrēmisti ...

LTV: Priestera Zeiļas lietā aizdomas par liecinieka ietekmēšanu
Rīga, 7.dec., LETA. Lietā, kurā par seksuāla rakstura noziegumiem apsūdzēti divi vīrieši, tai skaitā Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa, esot aizdomas par liecinieka ietekmēšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidī...
2023.gada F-1 kalendārā iekļautas sešas sprinta sacīkstes

2023.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacensību kalendārā ir iekļautas sešas sprinta sacīkstes, kas notiks Azerbaidžānā, Katarā, Austrijā, Brazīlijā, ASV pilsētā Ostinā un Spā trasē Beļģijā, trešdien pavēstīja F-1.

Sprinta sacensības tika ...



Komentāri