lv
uxhfvPqMg7qxSKTDaDzAnklN6aB3Ip7e1wTbO9OJ
511776

Polija pastiprinās spiedienu uz Vāciju reparāciju lietā

Polija pastiprinās spiedienu uz Vāciju reparāciju lietā

Polijas valdība vēlas palielināt spiedienu uz Vāciju, lai panāktu reparāciju izmaksāšanu par Otrajā pasaules karā nodarītajiem postījumiem, paziņojis Polijas ārlietu ministra vietnieks Arkadjušs Mularčiks.

"Reparāciju jautājums Polijai ir ļoti svarīgs - tas nav tikai politisks jautājums, runa ir arī par Polijas godu," intervijā ziņu aģentūrai DPA Berlīnes vizītes sākumā sacīja Mularčiks.

"Vācijai ir izvēle - vai nu tā sēžas pie sarunu galda ar Poliju, vai arī mēs aktualizēsim jautājumu visos starptautiskajos forumos - ANO, Eiropas Padomē un Eiropas Savienībā," sacīja Mularčiks.

Oktobrī Polija nosūtīja Vācijai oficiālu notu, pieprasot 1,3 triljonus eiro par zaudējumiem, ko nacistiskā Vācija nodarīja Polijai Otrā pasaules kara laikā.

Savukārt Berlīne uzskata, ka jautājums ir izbeigts līdz ar 1990.gada vienošanos par galīgo noregulējumu attiecībā uz Vāciju, kas kļuva par starptautisko bāzi Vācijas atkalapvienošanai.

Vienošanos noslēdza toreizējā Austrumvācija un Rietumvācija, kā arī četras bijušās okupācijas varas - ASV, Francija, Lielbritānija un Padomju Savienība.

Mularčiks intervijā DPA norādīja, ka Vācijas valdība nevar šo jautājumu atlikt līdz nākamajām vēlēšanām, un uzsvēra, ka par šo jautājumu jābūt dialogam.

Ukraiņu karavīri arvien nopietnāk saskaras ar posttraumatiskā sindroma sekām

Karš nes postošas sekas visai valstij, taču vissmagāk tas skar iedzīvotāju un īpaši karavīru mentālo veselību. Ir iespējams atjaunot ēkas un uzbūvēt jaunus ceļus, taču karavīru garu, kuri aizstāvējuši savu tēvzemi un piedzīvojuši draugu nāvi, vairs ne...

10 ēdieni ķīmijterapijas laikā

Ķīmijterapija ir izplatīta ārstēšanas metode, kuras laikā izmanto vienu vai vairākus medikamentus, ar mērķi apkarot vēža šūnas ķermenī. Apetīte ķīmijterapijas laikā bieži vien ir slikta, jo terapijas blakusiedarbības, piemēram, slikta dūša, nogurums, s...

NEPLP lēmumu par «Doždj» licences anulēšanu LŽA uzskata par nesamērīgu

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) izsaka nožēlu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu anulēt apraides licenci telekanālam “Doždj” (“Дождь”/”TV Rain”) un uzskata, ka tas ir nesamērīgs iepretim pieļautajiem pārkāpumie...



Komentāri