lv
XOsPaAdrsXsonwVEXmxdxGtkYdBb246pohDfCTrW
508141

Kora Latvija koncertā "Cauri ziemai kāds nāk" izskanēs vairāki pirmatskaņojumi

Kora Latvija koncertā "Cauri ziemai kāds nāk" izskanēs vairāki pirmatskaņojumi

Kultūras centrā "Ulbrokas pērle" šodien plkst.19 Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais aicina klausītājus uz adventes laika koncertu, kurā izskanēs vairāki pasaules pirmatskaņojumi, informēja kora pārstāve.

Viņa pavēstīja, ka jaundarbus radījuši latviešu komponisti Rihards Zaļupe, Andris Kontauts un Renāte Stivriņa. Koncertā izskanēs arī pasaulē atzītā latviešu komponista Ērika Ešenvalda, kā arī, piemēram, Eduarda Fiskoviča un Ivara Rebhūna opusi Ziemassvētku noskaņās un tradicionālās Ziemassvētku dziesmas jaunā skanējumā.

Zaļupes "Ziemas karuselis" ir skaņdarbs jauktajam korim, solistiem un sitaminstrumentiem, savukārt Kontauta "Gaismas evanģēliju" veido četri adventes dziedājumi ar Kārļa Skalbes, Andas Līces un Martas Neretas tekstiem. Savukārt Stivriņas skaņdarba "Mazā adventes mistērija" formu un raksturu iedvesmojusi poļu kalniešu adventes laika melodija.

Štrausa atzīmēja, ka decembrī koris "Latvija" piedalīsies Raimonda Tigula jubilejas koncertos Rīgā un Ventspilī, kā arī atskaņos Ralfa Vona-Viljamsa "Jūras simfoniju" kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri tā jaunā mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā.

Biļetes uz koncertu pieejamas tīmekļvietnē "bilesuparadize.lv" un kultūras centra "Ulbrokas pērle" kasē.

Akciju un naftas cenas sarūk bažās par recesiju

Akciju cenas Volstrītā otrdien kritās pēc komercbanku vadītāju brīdinājumiem par augošiem recesijas riskiem. Šie riski un bažas par nepietiekamu naftas pieprasījumu izraisīja naftas cenu kritumu, un Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI marka...

Tiesa vērtēs vēja parka attīstītāja Dobele wind strīdu ar pašvaldību

Administratīvā rajona tiesā Rīgā šodien plkst.10 sāks skatīt lietu, kurā vēja parku attīstītāja SIA "Eolus" meitas uzņēmums SIA "Dobele wind" ir vērsies tiesā pret Dobeles novada domi par vēja parka būvniecības pieteikuma noraidīšanu, informē tiesa.

Iep...

Turpinās iztiesāt EP deputāta Ušakova krimināllietu par aizliegtu videonovērošanas ierīci

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.10 turpinās skatīt krimināllietu pret Eiropas Parlamenta (EP) deputātu, bijušo Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) par aizliegtas videonovērošanas ierīces glabāšanu, noskaidroja tiesā.

Paredzēts, ka šajā ...



Komentāri