lv
3tHsimwwWLP4sSQMBLG0JgZ1snxyuCgcDP5qRKlp
508131

Nākamajā tarifu periodā Sadales tīklam par elektroenerģiju paredzēts maksāt 4,4 reizes vairāk

Nākamajā tarifu periodā Sadales tīklam par elektroenerģiju paredzēts maksāt 4,4 reizes vairāk

Elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" tarifu projektā izmaksas par elektroenerģiju paredzētas ap 70 miljoniem eiro, kas ir 4,4 reizes vairāk nekā iepriekšējā tarifu periodā, intervijā pastāstīja "Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

"Sadales tīkls" tarifa projektā maksu par elektroenerģiju paredzēja ap 70 miljoniem eiro. Savukārt iepriekšējā tarifu periodā tie bija 16 miljoni eiro.

"Tāda arī ir tā realitāte," teica Jansons.

Kā ziņots, "Sadales tīkls" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 224,202 miljoni eiro, kas ir par 0,5% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kā arī kompānija strādāja ar zaudējumiem 13,863 miljonu eiro.

Savukārt kopējās izmaksas par elektroenerģiju uzņēmumam šogad deviņos mēnešos bija 38,3 miljoni eiro, kas ir 2,7 reizes vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet, salīdzinot ar 2020.gada attiecīgo periodu, palielinājums sasniedz vairāk nekā piecas reizes.

Banku analītiķi novembrī Latvijā prognozē gada inflāciju 21,5-21,7% apmērā

Latvijā gada inflācija šogad novembrī varētu būt nedaudz mazāka kā mēnesi iepriekš - 21,5-21,7%, prognozēja banku analītiķi.

Tostarp "Swedbank" ekonomiste Laimdota Komare norādīja, ka 2022.gada novembrī salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenas varētu bū...

Lido koncerna apgrozījums pērn pieauga par 0,4%

Ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" koncerns 2021.gadā strādāja ar 29,851 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna zaudējumi pieauga par 26,3% - līdz 4,099 miljoniem eiro, pavēstīja kompānijā.

Kompānijas gada pārs...

Politologs prognozē asinis - sarunās par nākamā gada valsts budžetu

Sarunas par nākamā gada valsts budžetu var izvērsties pat politiski asiņainas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Šodienas jautājums" sacīja Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns un politologs Jānis Ikstens.

Viņa ieskatā,...



Komentāri