lv
2m0Qlac6kmZwdy9bvUrCPcfX4DswKdTtJ8Efap6z
508129

Lido koncerna apgrozījums pērn pieauga par 0,4%

Lido koncerna apgrozījums pērn pieauga par 0,4%

Ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" koncerns 2021.gadā strādāja ar 29,851 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna zaudējumi pieauga par 26,3% - līdz 4,099 miljoniem eiro, pavēstīja kompānijā.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "Lido" finanšu rādītājus ietekmēja Covid-19 pandēmija un tās mazināšanai ieviestie ierobežojumi.

Pērn "Lido" koncerna apgrozījumu veidoja ieņēmumu Latvijā un Igaunijā, kamēr Vācijā ieņēmumi vairs netika gūti.

Tostarp Latvijā no pakalpojumu sniegšanas gūti ieņēmumi 21,178 miljonu eiro apmērā, bet no vairumtirdzniecības - 3,32 miljonu eiro apmērā. Savukārt Igaunijā no pakalpojumu sniegšanas gūti 4,852 miljoni eiro.

Pēc vadības ziņojumā paustā, 2021.gadā galvenie uzdevumi bija apgrozījuma pieauguma veicināšana un izmaksu samazināšana.

Lai veicinātu apgrozījuma kāpumu, "Lido" turpināja attīstīt ēdienu piegādes klientiem ārpus "Lido" restorāniem un mazumtirdzniecības veikaliem, kā arī tika veikti pasākumi, lai uzlabotu koncerna ražotās produkcijas atpazīstamību tirgū.

Savukārt izmaksu samazināšanas nolūkā pērn veikta biznesa pamata procesu funkcionāla izvērtēšana ar mērķi identificēt un uzlabot tos procesus, kas strādā neefektīvi un rada zaudējumus.

Turpmāk, pēc vadības ziņojumā minētā, "Lido" turpinās attīstīties sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas jomā. Trīs līdz piecu gadu periodā plānots paplašināt "Lido" tirgus daļu, atvērot vismaz trīs restorānus Baltijas valstīs.

Jau ziņots, ka 2020.gadā "Lido" koncerns strādāja ar 29,687 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 47,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna zaudējumi pieauga vairākkārt, sasniedzot 3,244 miljonus eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 292 428 eiro.

Politologs prognozē asinis - sarunās par nākamā gada valsts budžetu

Sarunas par nākamā gada valsts budžetu var izvērsties pat politiski asiņainas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Šodienas jautājums" sacīja Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns un politologs Jānis Ikstens.

Viņa ieskatā,...

Kariņš: Partneru izvirzīto ministru amatu kandidātu izvēle ir interesanta

Koalīcijas partneru izvirzīto ministru amatu kandidātu izvēle ir interesanta, un maz ticams, ka kāda no tām valdības veidošanas procesā varētu tikt noraidīta, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" izteicās pašreizējais Ministru prezidents un vienlaik...

Trešdienas joku deva

Smejies vesels!

###

Atslēgas piekariņš ir mantiņa, kas palīdz visas atslēgas pazaudēt vienlaicīgi.

###

Ja tava sieva tevi nepārtraukti zāģē, tad tu slikti viņu ēvelē.

###

- Celies, modinātājs zvana!
- Saki, ka pārzvanīšu.

###

Ievācos jaunā dzīvoklī. Nodo...



Komentāri