lv
WcHseG2ETW83i4MPDXBKyA7H7u58kVYX8lHp3GEw
507521

Latviešu duelis! Bļugers pret Merzļikinu gūst pirmos vārtos sezonā (+VIDEO)

Latviešu duelis! Bļugers pret Merzļikinu gūst pirmos vārtos sezonā (+VIDEO)

Aizvadītajā naktī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) divu latviešu komandu duelī Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas “Penguins” ar 4:1 pārspēja Kolumbusas “Blue Jackets” ar Elvi Merzļikinu ierindā.

Teicams mačs padevās Bļugeram, kurš parādīja savu daudzpusību, darot “melno darbu” aizsardzībā un arī gūstot savus pirmos vārtus šosezon. Bļugers mača trešajā periodā izmantoja pretuzbrukumu, “noķerot” Merzļikinu ceļā uz rezervistu soliņu un raidot ripu vārtos. Teodoram tas bija piektais (1+4) rezultativitātes punkts.

Latviešu centra uzbrucējs laukumā pavadīja 13 minūtes un 14 sekundes, tostarp nepilnas piecas minūtes skaitliskajā mazākumā, kuru laikā viņš veica divus metienus un divus spēka paņēmienus, uzvarēja 60% iemetienu un iekrāja lietderības koeficientu +1. Tāpat jāizceļ, ka Bļugers izpelnījās spēles trešās zvaigznes titulu.

Savukārt savā atgriešanās mačā pēc vairāk kā trīs nedēļu pauzes Merzļikins “Blue Jackets” vārtos atvairīja 88,2% jeb 30 no 34 metienu. Jāatzīmē, ka Elvis trešās trešdaļas noslēdzošajā daļā glāba savu komandu no vārtu zaudējuma, atvairot Bļugera “bullīti”.

Merzļikina cietoksni arī divas reizes iekaroja Sidnijs Krosbijs, kurš, pateicoties savam sniegumam, kļuva par spēles pirmo zvaigzni, kā arī Braiens Rasts, kura kontā 1+1. Tikmēr vienīgo ripu Tristana Džerija vārtos raidīja “Blue Jackets” viens no līderiem Džonijs Gudro. “Penguins” izcīnīja trešo panākumu pēc kārtas un Austrumu konferencē pakāpās uz piekto vietu, kamēr Kolumbusa piedzīvoja kārtējo zaudējumu un joprojām atrodas pēdējā vietā.

Vācija atteikusies nodot Ukrainai sistēmas Patriot - tās būs Polijā

Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks pavēstīja, ka Vācija atteikusies nodot Ukrainai Varšavai apsolītās pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", un tās tiks izvietotas Polijā.

Kā tviterī paziņoja Blaščaks, viņam bijušas sarunas ar Vācijas a...

Latvijas distanču slēpotāja Eiduka: Izdevās arī pašai sevi pārsteigt!

Latvijas distanču slēpotājai Patrīcijai Eidukai ar labajiem rezultātiem iepriekšējā nedēļā Pasaules kausa (PK) otrajā posmā Lillehammerē izdevās pārsteigt arī pašai sevi, otrdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA atzina latviešu slēpotāja.

Jau ziņots, ka Lil...

Jānis Kauliņš: Latvijā pienācis laiks mērķtiecīgi vadīt klimata politiku
Ģeopolitiskā situācija, karš Ukrainā, saspīlējums enerģētikas tirgū un inflācijas izaicinājumi ir atvirzījuši klimata jautājumus otrajā vai pat trešajā plānā. Arī ANO COP27 klimata konference pelna vien mērenu sabiedrības uzmanību. Taču nav šaubu, ka š...


Komentāri