lv
l0G3OhxmxkgdhXsUefozwk9WilvkGDChalFBfc7y
507494

Jānis Kauliņš: Latvijā pienācis laiks mērķtiecīgi vadīt klimata politiku

Jānis Kauliņš: Latvijā pienācis laiks mērķtiecīgi vadīt klimata politiku
Ģeopolitiskā situācija, karš Ukrainā, saspīlējums enerģētikas tirgū un inflācijas izaicinājumi ir atvirzījuši klimata jautājumus otrajā vai pat trešajā plānā. Arī ANO COP27 klimata konference pelna vien mērenu sabiedrības uzmanību. Taču nav šaubu, ka šī situācija ir īstermiņa – klimats atgriezīsies dienaskārtības pirmajās rindās, jo tieši šis, līdz ar valsts drošības situāciju, ir mūsu paaudzes eksistenciālais izaicinājums. Tam būs vajadzīgi risinājumi, un arī Latvijai ir vērts mērķtiecīgāk vadīt klimata politiku, jo jāņem vērā, ka tieši ilgtspējas izaicinājumiem – nevis otrādi – jau tuvākajā dekādē tiks pakārtoti citi attīstības jautājumi – izaugsme, labklājības izpratne, izglītība, enerģētika.
Iespējamais satiksmes ministrs Vitenbergs vēlas turpināt ostu reformu
Nacionālās apvienības (NA) uz satiksmes ministra amatu nākamajā valdībā virzītais Jānis Vitenbergs (NA) vēlas turpināt ostu reformu. Tā politiķis trešdien izteicās intervijā Latvijas Radio.
"Lido" koncerna apgrozījums pērn pieauga par 0,4%
Rīga, 7.dec., LETA. Ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" koncerns 2021.gadā strādāja ar 29,851 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna zaudējumi pieauga par 26,3% - līdz 4,099 miljoniem eiro, aģentūrai LETA  pavē...
Rīgā sniegu tīra teju 100 tehnikas vienības
Rīga, 7.dec., LETA. Rīgā trešdienas rītā sniegputeņa laikā turpinās nepieciešamie ielu un ietvju uzturēšanas darbi, darbos iesaistot 99 tehnikas vienības, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīga, 7.dec., LETA. Rīgā trešdienas rītā sniegputeņa ...



Komentāri