lv
scCGTNIMMu8MjOLe65NtKGZ1Atc5pFp7GJb18JR9
506309

Banku analītiķi novembrī Latvijā prognozē gada inflāciju 21,5-21,7% apmērā

Banku analītiķi novembrī Latvijā prognozē gada inflāciju 21,5-21,7% apmērā
Rīga, 7.dec., LETA. Latvijā gada inflācija šogad novembrī varētu būt nedaudz mazāka kā mēnesi iepriekš - 21,5-21,7%, aģentūrai LETA prognozēja banku analītiķi.

Rīga, 7.dec., LETA. Latvijā gada inflācija šogad novembrī varētu būt nedaudz mazāka kā mēnesi iepriekš - 21,5-21,7%, aģentūrai LETA prognozēja banku analītiķi.

Tostarp "Swedbank" ekonomiste Laimdota Komare aģentūrai LETA norādīja, ka 2022.gada novembrī salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenas varētu būt pieaugušas par 1%, inflācijai gada laikā veidojot 21,7%.

"Mēneša laikā nedaudz pieauga degvielas cenas. Turpinājās cenu kāpums pārtikai un ar mājokli saistītiem izdevumiem. Novembrī daudzviet Latvijā pieauga siltumenerģijas tarifi, kā arī fiksēts elektroenerģijas cenas pieaugums "NordPool" biržā. Pakalpojumi, visdrīzāk, arī kļuva dārgāki," skaidroja Komare.

Savukārt "SEB bankas" makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis aģentūrai LETA prognozēja, ka šogad novembrī salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenas varētu būt augušas par 0,9%, tādējādi šogad novembrī salīdzinājumā ar pagājušā gada novembri patēriņa cenas varētu būt palielinājušās par 21,5%.

"Inflācijas vilnis turpina velties pāri ekonomikai un cenu pieaugums spraucas no katras cenu zīmes," sacīja Gašpuitis.

Viņš norādīja, ka lielāko ietekmi, visticamāk, veidoja siltumenerģijas cenu pieaugums, kam nāks klāt arī citi pieaugoši maksājumi par mājokli. Nelielu cenu pieauguma turpināšanos varētu būt uzrādījusi arī pārtika. Savukārt nedaudz saruka degvielas cenas. Pamazām pieņemas spēkā arī dažādu pakalpojumu cenu pieaugums, kas cenšas kompensēt pieaugušās enerģijas un citu tarifu pieaugumu.

Centrālā statistikas pārvalde datus par patēriņa cenu izmaiņām novembrī paziņos ceturtdien, 8.novembrī.

Jau vēstīts, ka patēriņa cenas šogad oktobrī salīdzinājumā ar septembri Latvijā pieauga par 0,8%, bet gada laikā - šogad oktobrī salīdzinājumā ar 2021.gada oktobri - palielinājās par 21,8%. Vienlaikus 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, oktobrī pieauga par 15%.

https://infogram.com/paterina-cenu-izmainas-1g0q3plrqrdnp1g?live

Cīņa ar krievu imperiālismu – kā poļi uzspridzināja latvieša projektētu pareizticīgo katedrāli
Polijas galvaspilsētā Varšavā maz kas ir saglabājies no pirmskara apbūves, 2. pasaules kara laikā vācu okupanti lielāko daļu pilsētas plānveidīgi iznīcināja. Savu artavu vēl pirms kara pielika arī paši poļi, 1920. gadu vidū nojaucot tobrīd augstāko ēku...
Baltkrievija novirza ārvalstu migrantus uz Ukrainas robežu
Baltkrievija izmanto migrantus no Irānas un Pakistānas, lai viņus novirzītu uz Ukrainas robežu un šādi noskaidrotu šīs robežas vājos posmus, informēja Ukrainas Nacionālās pretošanās centrs.
Turpinās iztiesāt Vaškeviča kukuļošanas krimināllietu
Rīga, 7.dec., LETA. Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.10 turpinās skatīt bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča kukuļošanas krimināllietu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Rīga, 7.dec., LETA. Rīgas p...



Komentāri