lv
wVHedGN1wYrQvoFitGR7ax1KwZkbIbpJ2zG8cDzN
506282

Cīņa ar krievu imperiālismu – kā poļi uzspridzināja latvieša projektētu pareizticīgo katedrāli

Cīņa ar krievu imperiālismu – kā poļi uzspridzināja latvieša projektētu pareizticīgo katedrāli
Polijas galvaspilsētā Varšavā maz kas ir saglabājies no pirmskara apbūves, 2. pasaules kara laikā vācu okupanti lielāko daļu pilsētas plānveidīgi iznīcināja. Savu artavu vēl pirms kara pielika arī paši poļi, 1920. gadu vidū nojaucot tobrīd augstāko ēku pilsētā – Aleksandra Ņevska pareizticīgo katedrāli. Milzīgās celtnes uzspridzināšanu poļi pamatoja ar nevēlēšanos savā pilsētā redzēt krievu imperiālisma simbolu. Līdzīgas idejas pēc Neatkarības kara virmoja arī Latvijā, tomēr līdz kārtīgai jaukšanai tā arī nenonāca.
Baltkrievija novirza ārvalstu migrantus uz Ukrainas robežu
Baltkrievija izmanto migrantus no Irānas un Pakistānas, lai viņus novirzītu uz Ukrainas robežu un šādi noskaidrotu šīs robežas vājos posmus, informēja Ukrainas Nacionālās pretošanās centrs.
Turpinās iztiesāt Vaškeviča kukuļošanas krimināllietu
Rīga, 7.dec., LETA. Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.10 turpinās skatīt bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča kukuļošanas krimināllietu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Rīga, 7.dec., LETA. Rīgas p...

Parlamenta komisijā informēs par aktuālo situāciju ar izglītības nodrošināšanu bērniem no Ukrainas
Rīga, 7.dec., LETA. Parlamenta Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē trešdien informēs par aktuālo situāciju ar izglītības nodrošināšanu bērniem no Ukrainas.

Rīga, 7.dec., LETA. Parlamenta Pilsonības, migrācijas un s...



Komentāri