lv
0Hw3GhZWEfNBRbHD0wINUlbN2GWyYJyP0bqVt90x
496212

Arī Liepājā būs elektroniskas transporta biļetes. Ieviešana - 600 000 eiro

Arī Liepājā būs elektroniskas transporta biļetes. Ieviešana - 600 000 eiro

Plānots, ka 2024. gadā Liepājas sabiedriskā transporta pasažieri tramvaja vai autobusa biļeti beidzot varēs iegādāties un aktivizēt ar mobilo telefonu, kā arī braukšanas maksas atvieglojuma saņēmējiem vairs nebūs jāstāv garās rindās pēc abonementa biļetes, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Liepājā sabiedriskajā transportā joprojām tiek lietotas papīra biļetes, kuras tiek kompostrētas. Šāds risinājums rada papildu izmaksas biļešu drukāšanai un administratīvo slogu to kontrolei un grāmatvedības uzskaitei, ko var uzlabot, izmantojot šobrīd pieejamās informācijas tehnoloģijas, klāsta pašvaldības aģentūras “Liepājas sabiedriskais transports” pārstāvis Toms Malkevičs.

Rudenī noslēdzies Liepājas pašvaldības iepirkums par pilsētas sabiedriskā transporta biļešu norēķina sistēmas izstrādi, ieviešanu, aprīkojuma piegādi un uzstādīšanu. Tajā uzvarējusi SIA “Mobily”, ar kuru novembrī noslēgts līgums.

“Jaunā sistēma paredz, ka biļeti sabiedriskajā transportā varēs iegādāties gan ar mobilā telefona starpniecību, gan arī būs elektroniskās kartītes.

Tāpat tiks ieviesta elektroniskā uzskaite, proti, braukšanas maksas atvieglojumu saņēmējiem vairs nebūs katru mēnesi jānāk pēc abonementa biļetes, jo viss notiks automātiski,” gaidāmos uzlabojumus skaidro “Liepājas sabiedriskā transporta” pārstāvis.

Līgums ar “Mobily” noslēgts par kopējo summu 598 048 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

“Summa izskatās liela, taču būtībā tā dalās divās daļās, proti, sistēmas izstrāde, aprīkojuma piegāde un uzstādīšana izmaksās 268 tūkstošus eiro, bet atlikusī summa paredzēta sistēmas darbības uzturēšanas pakalpojuma sniegšanai astoņu gadu ilgā periodā,” atzīmē pašvaldības aģentūras pārstāvis.

Lielbritānijā Ukrainas bēgļi kļūst par bomžiem - ģimenes atsaka atbalstu (+FOTO)

Lielbritānijā bez pajumtes esošo Ukrainas bēgļu skaits pēdējā mēneša laikā ir pieaudzis par gandrīz 30%, jo bēgļus uzņemošās ģimenes pārtrauc atbalstu viņiem, ziņo britu laikraksts "The Times".

Saskaņā ar programmu "Homes for Ukraine" ("Mājas Ukrainai"...

Slimnīcām piešķir 14 miljoni eiro, lai segtu dārgos energoresursus

Līdz šā gada 1.decembrim slimnīcām energoresursu sadārdzinājuma segšanai novirzīti 14 miljoni eiro, pavēstīja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai novirzīti 2,3 miljo...

Aicina Saeimu atbalstīt ilgtermiņa risinājumus Ukrainas bēgļu uzņemšanā

Biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" sadarbībā ar citām nevalstiskām organizācijām (NVO) aicina Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju un Saeimā pārstāvētās politiskās partijas lemt par ilgtermiņa risinājumiem Ukraiņu bēgļu atba...



Komentāri