lv
YeU5pkwT6ydLcOk3QaLhRBp4tM1qJOD1h7BjMu8f
496209

Aicina Saeimu atbalstīt ilgtermiņa risinājumus Ukrainas bēgļu uzņemšanā

Aicina Saeimu atbalstīt ilgtermiņa risinājumus Ukrainas bēgļu uzņemšanā

Biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" sadarbībā ar citām nevalstiskām organizācijām (NVO) aicina Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju un Saeimā pārstāvētās politiskās partijas lemt par ilgtermiņa risinājumiem Ukraiņu bēgļu atbalstam, skaidri nosakot, ka primāri sniedzamais atbalsts Ukrainas bēgļiem Latvijā tiks nodrošināts līdz 2024.gada 4.martam.

Kā aģentūrai LETA skaidroja biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" valdes locekle Linda Jākobsone-Gavala, tas ir termiņš, līdz kuram Eiropas Savienībā Ukrainas bēgļiem ir noteikts pagaidu aizsardzības statuss.

Biedrība aicina mainīt pieeju atbalstam Ukrainas bēgļiem no reakcijas krīzes situācijā uz visaptverošu uzņemšanas un integrācijas sistēmu, kurā tiktu sniegts tāds atbalsts, kas maksimāli ātri ļauj Ukrainas civiliedzīvotājiem iesaistīties pilnvērtīgā dzīvē. Biedrības vērtējumā nav pieņemami, ka lēmumi par primārā atbalsta sniegšanu tiek mainīti vien dienas pirms noteiktā termiņa beigām, kā tas notika šī gada maijā un norit šobrīd, kad līdz primārā atbalsta termiņa beigām - 31.decembrim - palicis mazāk par mēnesi.

Lai izvairītos no šādas situācijas, nevalstiskās organizācijas (NVO) aicina lemt par ilgtermiņa risinājumiem primārā atbalsta sniegšanā.

Cilvēkiem, kuri Latvijā saņem patvērumu no kara, nepieciešama precīza un savlaicīga informācija par to, cik ilgi būs pieejams mājoklis un ēdināšanas atbalsts. Neskaidrība arī būtiski apgrūtina pašvaldību un nevaldības organizāciju resursu plānošanu, taču būtiskākais - negatīvi ietekmē cilvēkus, kuri jau ir daudz pārcietuši un meklē drošību un stabilitāti.

Biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" kopš kara sākumā Ukrainā vada nevaldības organizāciju koordinācijas tīklu ar mērķi sniegt pēc iespējas saskaņotāku un visaptverošāku atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri patvērumu no kara atraduši Latvijā.

Biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" mērķis ir sniegt praktisku, tūlītēju un brīvprātīgu palīdzību patvēruma meklētājiem, bēgļiem un starptautiskās aizsardzības saņēmējiem, vienlaikus veicinot šo cilvēku integrāciju Latvijā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzībā brīvas 250 vakances

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) patlaban ir 250 mediķu vakances, bet vēl daudzi slimo un ir cita veida prombūtnē, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja NMPD direktore Liene Cipule.

Pēc viņas stāstītā, vakanču skaits die...

ES cer rast risinājumu, lai mazinātu ASV subsīdiju negatīvo ietekmi uz Eiropas ražotāju konkurētspēju
Eiropas Savienība (ES) un ASV pirmdien mazināja spriedzi, kas abu attiecībās radusies pēc šogad ASV pieņemtā Inflācijas samazināšanas likuma. Tas paredz vērienīgu atbalstu 430 miljardu ASV dolāru apmērā pārejai uz zaļāku enerģiju, tai skaitā atvēlot sa...
«RTU/Robežsardze/Jūrmala» un Jēkabpils «Lūšu» spēles - allaž klasisks Latvijas volejbola deserts
Latvijas volejbola sezonas saldais ēdiens pēdējos gados allaž ir "RTU/Robežsardze/Jūrmala" un Jēkabpils "Lūšu" savstarpējās tikšanās. Neatkarīgi no tā, vai spēlēts kausu finālos vai cīņā par Latvijas titulu, spraigs duelis ir garantēts.


Komentāri