lv
El62jSGP2BZNxmY2Z1ewHceI3ORA3HckotfYvJ3D
495002

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs elektroenerģijas cena pieaugusi par 34%

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs elektroenerģijas cena pieaugusi par 34%

Pagājušā nedēļā Baltijas valstīs vidējā elektroenerģijas cena palielinājās par 34% un vienoti bija 350,83 eiro par megavatstundu (MWh), informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas cenas ir pieaugušas visos "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos.

Tāpat kā Baltijā, elektroenerģijas cenas palielinājās arī Centrāleiropā - Francijā elektroenerģijas cena kāpa par 60% līdz vidēji 354,20 eiro par MWh, Beļģijā - par 60% līdz vidēji 351,76 eiro par MWh, bet Vācijā - par 54% līdz vidēji 334,42 eiro par MWh. Aizvadītajā nedēļā "Nord Pool" sistēmas cena kāpa par 68% līdz vidēji 299,36 eiro par MWh.

Elektroenerģijas cenu pieaugumu aizvadītajā nedēļā galvenokārt veicināja vēja elektrostaciju izstrādes kritums "Nord Pool" reģionā par 28%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, kā arī sausāki laikapstākļi, kas noteica Ziemeļvalstu hidrorezervuāru līmeņa samazinājumu. Ietekmi uz elektroenerģijas cenām atstāja arī energoresursu cenu pieaugums.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 8681 gigavatstundas (GWh), bet izstrādes apjomi - 9559 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs pieauga par 1% līdz 584 GWh. Latvijā tas palika tādā pašā līmenī, kā nedēļu iepriekš - 138 GWh. Igaunijā patērētās elektroenerģijas apjoms bija 187 GWh, kas ir par 2% lielāks nekā nedēļu iepriekš, bet Lietuvā patēriņš pieauga par 1% un bija 259 GWh.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs pieauga par 12%, un tika saražotas 415 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrādes apjoms pieauga par 13% līdz 155 GWh, tikmēr Igaunijā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 8% līdz 157 GWh, savukārt Lietuvā ražošanas apjomi strauji kāpa par 66% līdz 103 GWh.

Aizvadītajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 112%, Igaunijā - 84%, bet Lietuvā - 40%. Baltijas valstīs tika saražots 71% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma.

Vaikule: Pugačova ir tautas varone. Nespļaudieties!

Draudzenes Laima Vaikule un Alla Pugačova joprojām uztur sirsnīgas attiecības, kaut gan Alla pametusi Krieviju, draudzība nav izplēnējusi gaisā. Vaikule aizstāv Pugačovu, sauc viņu par varoni un ir neizpratnē, ko gan Krievija var viņai pārmest?!...

Port...

Okupanti Mariupolē aktīvi nojauc daudzdzīvokļu mājas - pilsētas padome

Pagaidu okupētajā Ukrainas pilsētā Mariupolē Krievijas spēki masveidā nojauc uzbrukumos iedragātās daudzdzīvokļu mājas, lai censtos slēpt savus kara noziegumus, vietnē "Telegram" informēja Mariupoles pilsētas padome.

"Krievi pilsētā masveidā nojauc daud...

Levandovskis pieļauj dalību Pasaules kausa finālturnīrā pēc 4 gadiem, bet...

Uzbrucējs Roberts Levandovskis pieļauj savu dalību Pasaules kausa finālturnīrā pēc četriem gadiem, taču Polijas futbola izlases kapteinis atzīst izmaiņu taktikā nepieciešamu.

Uzbrucēja pārstāvētā komanda svētdien Katarā Pasaules kausa finālturnīra astot...



Komentāri